För 4 personer, 35 minuter
600 g fläskytterfilé
1 tsk ingefära
salt och peppar
smör och rapsolja
2 msk kinesisk soja
1 tsk konc. kalvfond
Till marinaden:
2 msk honung
2 msk sky från köttet
Att äta till:
2-3 syrliga äpplen
kokt potatis
Gör så här:
1. Gnid in köttet med salt, peppar och ingefära. Var dock försiktig med saltet, då det även får sälta från soja och fond. Bryn runt om i lika delar smör och rapsolja i en gryta.
2. Blanda soja och kalvfond. Pensla blandningen på köttet, sänk värmen och lägg på lock. Ös och vänd några gånger och låt det steka genom. Det brukar normalt ta cirka 20 minuter.
3. Lyft över till en ugnsfast form. Sila av sky från pannan och blanda med honung. Slå blandningen över köttet och sätt in det i ugnen i fem minuter på 200 grader. Ös det någon gång under glaseringen. Ta ut och låt det vila en stund innan det skivas upp. Servera med kokt potatis och stekta äppelklyftor som garnityr.