Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bräckt rostbiff med potatisgratäng

Sommaren är inte bara sol och vackra dagar. Rätt som det är kommer en dag med regn och rusk. Då får man tänka om och laga mat som värmer.

Bräckt rostbiff med potatisgratäng

För 4 personer

1 timme

500 g rostbiff i tjocka skivor

smör och rapsolja

Till gratängen:

1 kg vinterpotatis

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

5 dl mager grädde

1-2 dl mjölk

salt och vitpeppar

1 msk grönsaksbuljong i pulverform

Till skyn:

2 dl enkelt rödvin

2 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

några kvistar timjan

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 msk kinesisk soja

Att äta till:

sallad, gurka, tomat och groddar

Gör så här:

1. Skala och skiva potatis och gul lök tunt. Blanda med fint riven vitlök, grädde, mjölk och grönsaksbuljong i pulverform. Salta, peppra och tippa upp allt i en ugnsfast form och grädda mitt i 175 graders ugn i en knapp timme.

2. Koka upp vin, vatten och fond. Red av med majsstärkelse löst i vatten, lägg i timjankvistar och sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Sila skyn.

3. Bräck tjocka skivor rostbiff i minimalt med smör och rapsolja. En halv minut per sida räcker. En blandad sallad smakar gott till.