Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Rebecca & Fiona till Ygeman: Ska du göra comeback som kung?

Under fredagseftermiddagen anordnade Way out West ett samtal med före detta inrikesministern Anders Ygeman på Höjden. Frågeställare blev bland annat dj-duon Rebecca & Fiona, som undrade om han bara "chillade lite" för tillfället. – Chillar du lite just nu för att sedan komma tillbaka och bli kung?

Det var känt sedan tidigare att Sveriges före detta inrikesminister Anders Ygeman skulle komma till Way out West. Men under fredagen meddelade festivalen att Jenny Wilson, som skulle leda samtalet, tvingats ställa in. Då blixtinkallades popduon Rebecca och Fiona.

Avgick i samband med skandal

Sedan tidigare har Way out West meddelat att Anders Ygeman kommer till WOW Talks, trots att han inte längre är inrikesminister.

I samband med den uppmärksammade IT-skandalen avgick Anders Ygeman. Något statsminister Stefan Löfven meddelade under en presskonferens. Många undrade då om Anders Ygeman fortfarande var aktuell för WOW Talks. Något arrangörerna bekräftade.

Och det blev en hel del oväntade frågor till den före detta inrikesministern när Rebecca & Fiona stod för samtalet.

LÄS MER: Rebecca och Fiona intervjuar Anders Ygeman

Duon inledde frågestunden med Ygeman på Höjden med att beskriva honom som medietränad och "med utstrålningen hos någon som just fått sin grillfest inställd". 

– Inrikesminister då.. Hur var det? 

– Det var en smärtsam period. Men äh, rätt kul också faktiskt, svarade Ygeman och hänvisade till en låt av Imperiet. 

LÄS MER: Ygeman festivaltalar trots skandalen

Rebecca & Fiona gick sedan vidare till att fråga vad den nyss avgångne inrikesministern hade för planer framöver, och jämförde hans karriärutveckling med att de själva färgade håret och chillade lite på stan innan det var dags för nästa spelning. 

– Chillar du lite just nu för att sedan komma tillbaka och bli kung? 

– Jag vet inte vad jag ska svara på det, jag har varit tillbaka knappt en vecka, sa Ygeman. 

"Du verkar asskön" 

Duon pratade också Borg-skandalen med Ygeman, och passade på att fråga ifall det är okej att vara full på jobbet. På det svarade Ygeman att han inte tycker det. 

– Nej, men å andra sidan jobbar jag jämt så det är lite motsägelsefullt. 

Rebecca & Fiona verkade uppskatta Ygemans personlighet och avslutade med att helt enkelt bjuda in honom till sin spelning senare under kvällen. 

– Du verkar asskön, kanske lite som en Kent-kille. Du får gärna komma på vår spelning på Bananpiren ikväll.