Rebecca blir coolast på ålderdomshemmet

ANNONS
|

Om målet vore att hitta en person utan en enda tatuering, hade vi förmodligen haft en svårare uppgift framför oss. I den strålande eftermiddassolen på campingen är det många tröjor som åkt av, och blottar en hel del kroppslig bildkonst. Men så är det ju en metalfestival, så det kommer knappast som en överraskning. Rebecca Björling från Malmö sitter i sitt camp i väntan på nästa band att se. Hon har ritat alla sina elva tatueringar själv. Över vänster lår breder en kombination av fjärilar, solstrålar, en dödskalle och text ut sig.

- Den är en påminnelse till mig själv, att jag inte ska gå tillbaks till mitt gamla liv, så som jag var förr. Då lät jag folk köra med mig och mådde väldigt dåligt, men när jag sedan bytte vänner och de hjälpte mig med självförtroendet så var det som att bli befriad. Som en fjäril.

ANNONS

Det kommer bli fler tatueringar, berättar hon. Det är nästan svårt att sluta.

- Jag kommer bli coolast på ålderdomshemmet.

Förutsatt att hon inte bor på samma ålderdomshem som en stor del av de andra Metaltownbesökarna, det vill säga. I ett annat sällskap på campingen träffar vi Alice Carlsson från Stockholm som har idolen Marilyn Manson förevigad på överarmen. Tatueringen är dessutom inspekterad av artisten själv.

- Jag träffade honom förra året, då tog han tag i min arm och nickade gillande. Så jag antar att den är godkänd. Jag kan även få min Mason att rodna, om jag nyper mig själv i armen lite!

ANNONS