Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ravaillacz ställer upp för de yngre

I sin låt "En riktig jävla schlager" häcklar kvartetten Ravaillacz dagens schlager och delar ut kängor till höger och vänster. Själva tvekade de aldrig att ställa upp och säger att de yngre och mindre erfarna deltagarna ska vara glada att de är med och tar emot "all skit" i deras ställe.
-Om man tittar på de här ungdomarna som är med och är yngre än oss så är det väl bra att vi kom hit så att de får såga oss som ändå är vana och kan ta det. Tänk om det hade varit någon stackare som debuterar på riktigt och tar detta på allvar och tror att karriären ska starta. Med tanke på vilken hjärtlöshet som finns i svensk media i dag så tar jag gärna alla sågningar till förmån för att de andra får lugn och ro. Det menar jag på allvar, säger Claes Malmberg.

Erfarna artister

Tommy Körberg, Claes Malmberg, Johan Rabaeus och Mats Ronander är alla erfarna artister. Men när det kommer till Melodifestivalen är det Körberg som står för erfarenheten och har blivit gruppens naturliga ledare.

-Det är ju jag som har hittat på det här. Eller jag fick en låt som jag tyckte var kul och det fanns potential i och så ringde jag runt och frågade. Och här är vi, säger Tommy Körberg.

Två gånger har han varit med i Melodifestivalen och båda gångerna åkt hem som segrare. 1969 vann han med låten "Judy min vän" och 1988 upprepade han det hela med "Stad i ljus". Att ställa upp igen var en självklarhet för honom.

-Varför skulle vi inte vara med? Vi är med för att vi har en kul låt som vi gillar att göra och framförallt har vi väldigt skojigt ihop.