Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

BBC har utsett rapparen Octavian till årets hetaste nykomling på listan Sound of 2019. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Rappare spås lysande framtid av BBC

Rapparen Octavian är nästa stora artist att hålla utkik efter. Åtminstone om man får tro BBC:s talanglista Sound of 2019 , som tidigare år placerat Sam Smith, Adele och Ellie Goulding i topp innan de slog igenom.

Den 23-årige rapartisten Octavian har hyllats av Drake. Men han är fortfarande, som alla artister som brukar hamna på BBC:s Sound of-lista, relativt okänd. Octavian är den första hiphopmusikern som toppat listan sedan 50 Cent spåddes en lysande framtid 2003.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- För ett år sedan var jag fattig, jag hade inga pengar. Men jag var aldrig deprimerad och jag övervägde aldrig att ge upp. Jag fortsatte vara motiverad, säger han till BBC efter att ha fått utmärkelsen.

Den årliga "Sound of"-listan röstas fram av musikkritiker och branschrepresentanter. Bland övriga på årets lista finns King Princess, Grace Carter och Rosalia. Experterna brukar vara skickliga på att pricka rätt och identifiera kommande storstjärnor. Förra året toppade norska stjärnskottet Sigrid listan. Sedan dess har hon haft hits med singlarna "Strangers" och "Sucker punch". I mars kommer hennes debutalbum.