Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rally tillbaka i etern

Rally-gänget återförenas i Sveriges Radio dagen före julafton.

Humorhimlen i P3 sänder en sex timmar lång special den 23 december. Inom sändningen kommer det göteborgska succéprogrammet Rally tillbaka efter åtta års radiotystnad för en timme med nyproducerat material.

- P3 Humorhimlen har sänt ganska mycket Rally den senaste tiden. När lyssnarna själva fick välja blev det en Rallyrepris för några månader sedan, det var det överlägset mest önskade programmet. När de frågade om vi ville vara med på julsändningen kollade vi runt och kom fram till att det kan vi väl göra. En del har flyttat men det är i princip kärngänget som är med, berättar Stefan Livh, en av Rallymedlemmarna.

Vad kommer ni att hinna med under timmen?

- Både låtar, aktualiteter och ett Lotto, hoppas vi. Lotus är fortfarande igång. Det kommer att märkas att åren har gått så jag tror att Lotto kommer att utspela sig i en åldringsmiljö. När det gäller aktualiteter är väl frågan om vi kommer att kommentera självmordsbombare, snökaos och om Victoria är gravid. Vi försöker få det att låta som det lät då och håller på och skriver för fullt.

Hur har det varit att jobba tillsammans efter dessa år?

- Vi har gjort liknande saker med shower och andra radioprogram. Så alla klickade igång, det behövdes inga startkablar eller droger.

Vad händer sedan?

- Det är en engångsgrej, men får vi fler förfrågningar får vi väl ta det då.

Under Rallytimmen medverkar Stefan Livh, Peter Apelgren, Anna Mannheimer, Fredrik Wegraeus, Åsa Gustavsson och Henke Henriksson. Programmet sänds mellan klockan 15 och 16 den 23 december.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.