Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Raketspridning för SD-kritisk teckning

På måndagskvällen lade Göteborgaren Artur Szandrowski upp en parodi på SD:s kritiserade annonskampanj i Stockholms tunnelbana. På några timmar fick bilden tusentals delningar i sociala medier, bland annat av artisterna Zara Larsson, Lisa Nilsson och Petter.

– Jag var inte alls beredd på den här responsen. Jag fick idén till teckningen när jag såg ett inslag om kampanjen på tv och så lade jag upp bilden på Instagram, säger Artur Szandrowski från Kortedala.

På några timmar fick bilden över tusen delningar på Instagram och Facebook.

– Det var väl bra timing och många som tyckte att den var rolig. Sen hoppas jag att bilden kan bli någon slags diskussionsunderlag, säger han.

– SD är ju alltid tacksamma att göra narr av men i just det här fallet ville jag ge en känga till SL. Teckningen är snarare kritik mot kommersielliseringen av det offentliga rummet, säger Artur Szandrowski.

29-årige Artur Szandrowski är nyutexaminerad kulturprojektsledare och tecknandet är en hobby, men hans politiska bilder har publicerats i vänstertidningarna Proletären, Rebell samt gratistidningen Hela stan. Efter bildens genomslag startade han på tisdagsmorgonen en facebookgrupp som på förmiddagen var upp i över 800 gillningar.

– Mina vänner har tjatat på mig och sagt att jag borde starta en facebooksida för mina teckningar och efter det här kände jag att det var dags.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.