Sexbrottsanklagade R Kelly släpptes mot borgen förra veckan. Arkivbild.
Sexbrottsanklagade R Kelly släpptes mot borgen förra veckan. Arkivbild.

R Kelly i tårar: Kämpar för mitt liv

I sin första intervju sedan han blivit åtalad förnekar den sexbrottsanklagade r'n'b-stjärnan R Kelly alla anklagelser.

ANNONS
|

Det var förra månaden som en åklagare i delstaten Illinois väckte åtal mot artisten. Han anklagas för grova sexuella övergrepp mot fyra personer och enligt åtalet var tre av offren flickor i åldrar ner till 13 år.

Efter att ha överlämnat sig själv till polisen släpptes han förra veckan mot borgen. Nu slår han tillbaka i en intervju med tv-kanalen CBS.

- Jag gjorde inte de här grejerna. Det är inte jag. Jag kämpar för mitt jävla liv, säger en tårfylld R Kelly med sprucken röst i ett utdrag från den kommande intervjun.

ANNONS

Uppgifter om R Kelly har cirkulerat i åratal. Han har tidigare åtalats och friats för barnpornografibrott och han har anklagats för att hålla flera unga kvinnor fångna under sektliknande förhållanden. Beskyllningarna fick nyligen ny fart med den omtalade dokumentärserien "Vi överlevde R Kelly", där flera av artistens påstådda offer träder fram.

På frågan om han hållit kvinnor instängda mot deras vilja svarar R Kelly att han "inte behöver det".

- Hata mig om du vill, älska mig om du vill, men använd sunt förnuft. Hur dumt skulle det inte vara av mig att göra så, med mitt galna förflutna?, säger han till CBS.

Om Kelly befinns skyldig kan han få ett mycket långt fängelsestraff – var och en av de tio åtalspunkterna kan ge upp till sju års fängelse.

TT-Reuters

ANNONS