Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rätt eller fel spela för Hells Angels?

Åsikterna går heta på gp.se. Och musikfestivalen Peace & Love har diskuterat ärendet på högsta nivå. - Det har vi gjort. Men Lillasyster är fortfarande välkomna, säger festivalens presschef Ronny Mattsson.
Den 26 juni spelar rockbandet Lillasyster på musikfestivalen Peace & Love i Borlänge.

Festivalen arbetar emot våld och rasism, och "för positiva värden och det ständiga budskapet om mångfald, gemenskap och förståelse" som det står på festivalens hemsida.

Efter GP:s avslöjande om att Lillasyster förra månaden spelade på det grovt kriminella mc-gänget Hells Angels klubbfest i Göteborg har ledningen för Peace & Love diskuterat om festivalen ska avboka bandet. Men så blir det inte.

- Killarna i bandet måste själva ta ansvar för var de spelar någonstans, och så länge de inte tar uttrycklig ställning för våld eller liknande så är de välkomna till oss. Men visst är det en gränsdragning, säger festivalens presschef Ronny Mattsson.

Var går den gränsen?
- Det är jättesvårt att svara på. Det här är ett klurigt fall men så länge Lillasyster inte står upp för Hells Angels värderingar ser jag ingen orsak att stoppa bandet.

På samma sätt resonerar Jocke Ohlin på rock- och nattklubben The Tivoli i Helsingborg, där fyra personer från Hells Angels och Bandidos för några år sedan åtalades (och senare friades) för att ha trängt sig in när de nekades inträde.

- Det där har vi lagt bakom oss. Vi kommer inte att stoppa Lillasyster från att spela här 2 maj, säger han.

Men många har åsikter i frågan. På måndag eftermiddag fanns ett hundratal kommentarer på gp.se, både för och emot Lillasysters spelning. Här följer ett axplock:
"Alla har ett ansvar, och detta bandet verkar ju vara barnsligt omogna om de är ovilliga att ta det ansvaret. Står de för Hells Angels värdegrund? Annars har de inget där att göra! " Ante

"Att lira rock är inte nödvändigtvis ett politiskt ställningstagande. Att lira för bikers eller skattefuskande MUF:are innebär inte med automatik att man sympatiserar med handlingar och ideologin bakom." Funk

"Låt bli att göra livet trevligare för sådana som arbetar med att förstöra andra människors liv!" Hans

"Är detta nyheter? Är detta något att skriva i tidningen om? Jösses. Snacka om nyhetstorka. Jag skrattar gott och tycker självklart att Lillasyster får spela var fan de vill. " Magnusson

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.