Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Räisänen och Moraeus leder Grammis

En 49-årig dalmas och en 33-årig göteborgare vars gemensamma nämnare är musik, matlagning och humor. Timo Räisänen och Kalle Moraeus är duon som ska leda musikbranschens årliga, stora fest - Grammisgalan i SVT.

-Det är skithäftigt att vi ska göra detta, rätt konstigt men ganska självklart. Det är en jättebra idé fast producenterna inte visste att vi redan tyckte bra om varandra, säger Timo Räisänen.

Kalle Moraeus håller med. Han tvekade aldrig att tacka ja men när han fick höra att han skulle dela värdskapet med Timo Räisänen kändes det ännu mer självklart.

Svår publik

De båda träffades första gången under "Lotta på Liseberg" 2010 och har hållit kontakten sedan dess, och i somras medverkade Räisänen i "Moraeus med mera". Att just de blivit tillfrågade att leda galan tror Räisänen kan bero på att de båda som musiker är "öppna för alla" och "okonstlade".

-Jag tänker bara gå in och göra det jag alltid gör. Jag är bara mig själv och det blir den prägel det blir. Vi kan nog inte hitta en svårare publik. Att roa andra underhållare är lönlöst, men vi tänker också att vi ska gå in och göra ett tv-program, säger Moraeus.

Timo Räisänen, som tidigare har varit värd för P3 Guld, fyller i:

-Hela galan går ut på att hedra svensk musik, musiker och tonsättare och det är det vi ska göra också. Vi ska försöka hjälpa till att göra det till en så skön tillställning som möjligt.

TT Spektra: Kommer ni att bjuda på någon musik själva?

-Något litet blir det. Dock inget av det vi normalt framför. Men det är svårt att vara musiker och inte spela något. Man vill ju göra någonting som man kan också, säger Moraeus - halvt på skämt, halvt på allvar.