Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bandet Räfven.

Räfven gör tolv spelningar på ett dygn

Balkanrockbandet Räfven samlar in pengar till musikhjälpen på en kort men intensiv turné. Tolv spelningar i lika många städer under ett dygn.

Det börjar med intervju i Musikhjälpens glasbur torsdag morgon 8.30, därefter första konserten i Linköping, sen bär det av i två minibussar till Norrköping, Finspång, Örebro, Skara, Vara, Alingsås, Göteborg, Kungsbacka, Borås, Ulricehamn, Jönköping, och tillbaka till buren i Linköping fredag morgon 10:15.

I Göteborg spelar de på Nefertiti 00.25, men frågan är hur stor publiken blir på Brygghuset i Borås 04.20.

- Det kommer att bli ett galet dygn, säger produktionsledaren Martin Blomberg som håller på att lasta bilarna med mat på onsdagskvällen.

Hur har ni laddat?

- Vi har ätit pizza och så har vi försökt sova så mycket som möjligt, det har väl gått så där.

Finns det någon spellista?

- Nej, inte vad jag vet. Men den dyker säkert upp under resans gång. Vi har en tur mellan Örebro och Skara som tar nästan två timmar, då har vi en stund vi kan prata ihop oss och förhoppningsvis vila en stund.

Hinner ni sova något under turnén?

- Nej, det får vi göra på fredag.

Hur låter ett band som inte har sovit på ett dygn?

- Förmodligen ganska roligt, eller ganska bra. Vi vet inte. Men bandet är så samspelta att de kan ställa sig upp mitt i natten och dra av en låt. Det var en av anledningarna till att jag frågade Räfven. Jag tänkte vilka skulle vara galna nog att tacka ja till ett sådant här förslag.

Kan man följa er på något sätt?

- Ja, vi håller på att skissa på en GPS-lösning till bussen på vår hemsida, men vi finns ju förstås också på sociala medier. Vi har också en fotograf med oss som dokumenterar allt.

Har ni flera chaufförer?

- Ja, vi har fyra stycken som går i två skift.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.