Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/5

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Punk-Louisa gav juryn gåshud

Louisa Westling, som i vanliga fall spelar i ett punkband, hyllades av Idol-juryn i kvällens program. - "Wow, helt galet", säger Quincy i programmet efter hennes audition.

15-åriga Louisa Westling från Ljusdals spelar i ett punkband och längtar efter att stå på stora scener och utvecklas som artist. Med tanke på Idol-juryns reaktion efter hennes uppträdande i kvällens program av Idol så finns det en stor chans att hennes dröm kan gå i uppfyllelse. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

När Louisas sjöng låten Holes av Passenger på sin audition fick juryn gåshud. 

 - Du har hela kittet, det här är berörande. Du sjöng starkt, du sjöng svagt och du tittade på oss, säger Fredrik Kempe i programmet. 

- Man kände jättemycket när du spelade, det är någonting som man gör väldigt sällan faktiskt, fyller Quincy i. 

LÄS MER: Öppet bråk i Idol-juryn

Även Niki Amini, som blivit kritiserad av sina jurykollegor för att vara elak mot de sökande, är enig om Louisa Westlings audition.

- Att du bara är 15 år och har allt det här, det är helt otroligt. Vi är så glada att vi har hittat dig, säger Niki Amini. 

På fritiden spelar 15-åringen elbas och sjunger i ett punkband. Innan hon började sin audition påpekade Fredrik Kempe just kombinationen punk och Idol och hur det skulle gå ihop. Men det verkar ju inte vara några som helst problem för Punk-Louisa: 

- Även fast det kanske inte blir så mycket punk just nu, säger hon och skrattar i Idol. 

Juryn är helt eniga - Luisa Westling får en guldbiljett och går vidare till Stockholm. 

Se Louisa Westlings Idol-audition här: