Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Publiken studsar sig halvt galna

Egentligen har Skepta (Joseph Adenuga) blivit så stor i och med vårens album Konnichiwa att han borde spela på festivalens allra största scen. Å andra sidan passar Linnétältet musiken, med lite fantasi är det som att stiga in i en hangar någonstans i östra London, där grime, precis som många andra brittiska klubbmusikgenrer, utvecklats och finslipats genom åren.

Skepta

Linnéscenen, lördag.

Genre: Grime.

Han har samarbetat med Pharrell Williams, på låten Numbers från Konnichiwa, och delar skivbolag med Drake (på egna etiketten Boy Better Know) och det finns säkert en förhoppning att slå sig in på den nordamerikanska marknaden.

Fan vet hur det kommer att gå, rytmerna som DJ Maximum trycker fram är hundra procent brittisk klubbkultur, hackigt och drums´n´bass-smattrigt, men med ett tilltal som trycker sig upp i ansiktet, särskilt på hitsen That´s not me och Shutdown.

Orden flyger fram, videos på polarna och polisbilar flimrar förbi, brorsan Jme och en annan grimerappare hjälper till med texterna och energin accelererar och publiken studsar sig halvt galna.

Ibland kan jag önska att texterna är ännu tydligare, samtidigt som det är musikaliteten i sättet att hantera språket som gör det så förbannat bra.