Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marika Carlsson och Sarah Dawn Finer tar sig an Melodifestivalens andra deltävling på egen hand.

Programledarduon laddar om för Malmö

Endast två av fyra programledare är på plats när Melodifestivalen intar Malmö. Marika Carlsson och Sarah Dawn Finer avslöjar att det kommer att bjudas på mer än en överraskning under lördagens sändning.

- Vi kommer att få göra något som ingen av oss någonsin tidigare har gjort bland folk, säger Sarah Dawn Finer hemlighetsfullt.

- Jag har inte ens gjort det hemma framför spegeln, fyller Marika Carlsson i.

Saade och Akolor saknas

Det märks att duon har hunnit lära känna varandra och blivit varma i kläderna. Men vart Kodjo Akolor och Eric Saade har tagit vägen får de inte avslöja förrän sändningen är igång.

- Pojkarna är här, tro mig, på ett helt annat vis än vad de var förra veckan. De medverkar på ett sätt som blir väldigt, väldigt roligt, säger Sarah Dawn Finer.

TT: Hur bestämde ni att det var ni två som skulle leda deltävlingen i Malmö?

- Det bestämde andra människor åt oss. Det finns en tanke med att det är vi två denna gång. Tanken är att det ska var nytt för tittarna och hända någonting. Det blir en konstellation som ni inte har sett tidigare.

Första gången

För Marika Carlsson var förra deltävlingen hennes första som programledare för Sveriges största nöjesprogram. Skåne är hemmaplan för komikern från Lund, och med föräldrarna i publiken är hon nu redo att ta sig an nästa utmaning.

- Jag tänker mig att vi är som idrottare. Vi har gjort ett lopp, nu ska vi göra nästa. Det var fantastiskt, men nu vill vi fokusera på vad vi ska göra nu, hur ska vi få till det på bästa sätt? Det blev inga fadäser förra veckan och jag upplever att det är fullt fokus framåt vilket är väldigt häftigt, säger hon.

Sarah Dawn Finer ledde tävlingen första gången 2012 och är därmed veteranen i gruppen.

- Det fina med direktsändning är att vi aldrig mer behöver tänka på den igen och att det här är en rullande produktion. Det är en ny stad, men med samma människor och vi fortsätter att jobba. Vi råkade bara vara hemma och byta kläder där emellan och inte ha smink på oss en stund, säger hon.