Frankrikes premiärminister Édouard Philippe. Arkivbild.
Frankrikes premiärminister Édouard Philippe. Arkivbild.

Premiärminister Philippes bok blir film

ANNONS
|

En politisk deckare som skrivits av Frankrikes nye premiärminister Édouard Philippe kommer att filmatiseras, enligt hans förläggare.

"Dans l'ombre" (I skuggan), som kom ut 2011, utspelar sig under de sista skälvande dagarna av ett franskt presidentval.

- Den har blivit utvald till att filmatiseras och projektet har dragit igång, säger Philippes utgivare JC Lattès.

Filmmanuset ska skrivas av skådespelaren Guillaume Gallienne, enligt uppgifter till AFP.

ANNONS

Deckaren, som Philippe skrev tillsammans med politikerkollegan Gilles Boyer, orsakade en del upprörda känslor på grund av den sexistiska huvudkaraktären, en kall och sliten politisk rådgivare.

46-årige Philippe var tidigare borgmästare i Le Havre och parlamentsledamot för högerpartiet Republikanerna (LR).

TT-AFP

Fakta: Édouard Philippe

Édouard Philippe, född i Rouen 1970, har nominerats av president Emmanuel Macron till posten som ny premiärminister i Frankrike.

Philippe är borgmästare i Le Havre sedan 2010, parlamentsledamot för Republikanerna sedan 2012 och arbetade inför årets presidentval först för Alain Juppé – som dock besegrades i högerns primärval i fjol – och sedan för François Fillon – som han emellertid lämnade när dennes tveksamma anställande av sin hustru som parlamentsassistent blev känt.

Philippe är gift, har tre barn, talar tyska och franska och uppges vara intresserad av boxning och Storbritanniens förre premiärminister Winston Churchill. Han har dessutom skrivit två politiska deckare – "Sanningens ögonblick" och "I skuggan" – tillsammans med kollegan Gilles Boyer.

ANNONS