Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

PREMIÄR: Lotta tillbaka på Liseberg

För trettonde året i rad ställde sig Lotta Engberg på Lisebergs stora scen för att inleda allsångssommaren. I år med en drömgäst – Carola.

En paraplytät skara har samlats framför scenen inför sommarens första allsång med Lotta Engberg. Regnet ligger hela tiden i luften och många sneglar oroligt upp mot de tunga molnen ovanför. Men med en stjärnspäckad första kväll är alla stolar ändå upptagna.

Långt fram sitter Emil Qvarnström och Janet Brandt från Jönköping. Det är första gången på Lotta på Liseberg, och de har kommit för en enda sak.
– Carola, så klart, säger Emil Qvarnström. Hon är den enda svenska stjärnan.
Emil är född 1990 och var inte med när Carola slog igenom i Melodifestivalen 1983. Det var däremot Janet Brandt.

– Jag såg en konsert senare samma år, eller om det var året efter, säger hon. Man såg direkt att hon var något särskilt. 

– Hon har mer än sången, hon är en artist, säger Emil. Jag är nervös för hur jag ska reagera när hon kommer ut. Entrén är alltid bäst. Första gången jag såg henne, i Leksand 2006, började jag gråta när hon kom ut på scen.

Kvällens allsång är uppskjuten en halvtimme på grund av sändningar från fotbolls-EM i Paris. När Lotta kommer ut för att hälsa publiken välkommen är klockan närmare åtta, och himlen börjar spricka upp något. 

Teamet är lite ringrostigt efter vinteruppehållet och får ta om inspelningen av trailern till nästa veckas program ett par gånger. Men Lotta Engberg är rutinen själv. Hon börjar med att hälsa på barnbarnet Malte innan hon ger sig ut ibland stolraderna för att prata med publiken. 
– Vem är du här för att se? frågar hon en man på mittersta raden.
– Carl-Einar Häckner, svarar mannen.
– Inte mig då? Hur längesen var det du fick en puss förresten? säger Lotta och placerar en stor puss på kinden.

Men de mest hängivna fansen är gruppen av tonårstjejer som står i fållan bredvid stolraderna. De har kommit för att se The Fooo Conspiracy.

Wilma Paaso, 16, och lillasyster Filippa, 9, är två av dem.
– Jag har lyssnat på dem i två år ungefär, säger Wilma. De både sjunger bra och är snygga.

Hon hoppas få höra favoritlåten Summertime. Filippa är mindre kräsen.
– Alla låtar är bra!

När allsången väl drar igång är publiken väl med på noterna. Idolvinnaren Martin Almgren har fått hoppa in och ersätta dansbandssångerskan Elisa Lindström, och senare dyker även Stenungsundssonen Viktor Olsson upp på scenen med nya låten Mil av ljus.