Snart är det premiär för kattvideofilmfestival på Oceanen.
Snart är det premiär för kattvideofilmfestival på Oceanen.

Premiär: Kattvideofilmfestival väntar

Nu kan alla kattälskare boka upp sig den fjärde juni. Då är det nämligen dags för Göteborgs första kattvideofilmfestival någonsin på Oceanens kulturhus och scen.

ANNONS
|

För första gången någonsin anordnas en kattvideofilmfestival i Göteborg på Oceanens kulturhus och scen lördagen den fjärde juni. Där kommerkattentusiaster att kunna titta på kattklipp på storbildsskärm och gå loss på dansgolvettill katt-djs. Dessutom får gästerna möjlighet att skicka in egna amatörklipp, där vinnaren utlovas fina priser. Arrangören Marcus Persson från Göteborg nonstop fick idén till festivalen för några år sedan, men det är först nu han gjorde slag i saken.

– Det här kattfenomenet har funnits länge och framförallt utomlands. Jag har länge tänkt att jag vill göra detta och nu fanns det en öppning för det, berättar han.

ANNONS

Tanken är att människor mellan 20-30 år som har ett brinnande intresse för såväl katter som lite udda, löjliga grejer ska bli intresserade.

– Nu får man chans att överdriva och att vara lite corny, säger Marcus Persson.

Nu hoppas Marcus att festivalen blir trevlig och att det är första, men inte sista gången, ettsådant typ av anordnas.

– Jag tror det kommer bli jättebra, men är ödmjuk inför uppgiften. Jag tror vi har alla förutsättningar för att det ska bli stort även i Sverige i framtiden, säger han.

Kika in kattklippen nedan för ett gott skratt!

ANNONS