Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Premiär för Parham på P3 Guld

Festen efteråt är det närmsta Göteborgs mest älskade rappare Parham kommit P3 Guld. Nästa år är han en av artisterna som uppträder på galan.

Hej Parham! Vad grymt att du spelar på P3 Guld i januari, vad har du för relation till galan?

- Jag har faktiskt aldrig varit där, har bara varit på efterfesterna, det är så nära jag kommit haha. Sen har jag sett det på TV sedan jag själv blev aktiv som artist, man måste ju hålla koll.

I Göteborg är du household sedan länge, har resten av Sverige fått upp ögonen för dig nu?

- Nej, det tror jag inte men jag hoppas att det kanske blir så! Jag har haft en bra utveckling, har blivit större och större, men det har gått rätt långstamt. Men hellre det med en lojal fanbase som följer med i ens livshistoria än tvärtom.

Det kändes som att det blev en liten aha-upplevse, ett segertåg, för både dig och publiken efter att du och S.O.M 031-kollektivet hoppade in och fyllde tältscenen på Way out West i somras?

- Ja, det var som att vi äntligen fick bevisa att vi hör hemma på scen, att vi är värdiga den plattformen. Allt har känts som en naturlig utveckling efter det, remixerna av min låt Håller mig vaken kom, jag fick rotation på radion, nu P3 Guld...

LÄS MER: P3 Guld flyttar till Partille arena

Men ärligt talat. Borde inte du vart bokad till WOW ändå?

- Jo, det tycker jag såklart, men jag kan inte spela över och säga "ge mig allt nu". Jag är tacksam, det är skönt för en själv att kunna visa att man kan rocka en crowd på flera tusen. Det har gett mig ett stort lugn för spelningar jag gjort på klubbar efteråt, där är det så avslappnat och intimt, man blir inte lika nervös.

Du har tidigare pratat om att Göteborgsbaserade artister har ett undergroundperspektiv gentemot resten av branschen, att det kan vara svårt att nå ut, trots att det finns enormt mycket bra musik härifrån. Vad tror du att det beror på?

- Man tas inte lika mycket på allvar om man är härifrån, man blir så förknippad med Göteborg, med det lokala mer än att man hör hemma i hela Sverige eller Skandinavien. Fast nu känns det som att det öppnar upp lite, tröskeln blir lägre, folk rör på sig, internet gör att musik inte behöver vara så lokalt förankrad. Jag tror att Göteborg snart blir en kvalitetsstämpel och en bas för musik i Sverige, det kommer så mycket äkta historier och jordnära musik härifrån.

Ditt senaste album Hemma här kändes mörkare och mer ångestfyllt än debuten Pojk. Vad är nästa steg för Parham?

- Efter första plattan hade jag jättesvårt att skriva. Alla sa att andra plattan är svårast, så när jag väl fick ur mig den kände jag att det bara är att fortsätta göra musik och följa sin känslomässiga dagsform. Jag vet inte när, hur stort eller vad nästa släpp ska handla om, men det kommer fortfarande vara personligt. Och så släpper jag in solen!

Har förresten hört att du rätt ofta kallas för "ortens Håkan Hellström"?

- Ja, det hör jag jätteofta. Jag tror att folk kan relatera till oss. Vi kommer från samma område och berättar samma historia men med olika språk. Min första platta var nostalgisk, handlade om kärlek och ungdom. Det går att dra fler paralleller, jag tar det som en komplimang. Klart man vill vara ortens Håkan Hellström, liksom!