Mattias Nilsson kommer fortsätta driva skivbolaget Höga Nord Rekords.
Mattias Nilsson kommer fortsätta driva skivbolaget Höga Nord Rekords. Bild: Lisa Thanner

Populärt Göteborgskafé lägger ner

Efter fyra år väljer skivbolaget Höga Nord Rekords att lägga ner sitt kafé på Kyrkogatan. Anledningen är att skivutgivningen tar allt mer tid.
– Det är klart att det känns lite märkligt att begrava det som varit ens barn, säger ägaren Mattias Nilsson.

ANNONS

Kafé Höga Nord slog upp portarna i mars 2016 på innergården på Kyrkogatan. Verksamheten har sedan dess stått på tre ben; förutom skivbolaget som varit huvudfåran, också kaféet och skivbutiken Music Lovers Records som legat vägg i vägg med kaféet.

Sedan dess har kaféet, som blivit känt för sina smörrebröd, blivit omnämnda i såväl restaurangguiden White Guide, som i internationell press, bland annat New York Times.

– Tanken vi hade då var att skapa en fysisk plats för Höga Nord, där jag kunde arbeta, och med kaféet kunna sammankoppla det med skivbutiken, säger Mattias Nilsson

LÄS MER:Kafé Höga Nord - där småkakor blir till skivor

Men nu är det slut på smörrebröden. På måndagen meddelade man att kaféet lägger ner i december. Skivbutiken kommer dock finnas kvar.

ANNONS

"Otrolig tacksamhet"

Anledningen, säger Mattias Nilsson, är att skivbolaget Höga Nord Rekords som funnits sedan 2013, tar upp allt mer tid.

– Jag känner att jag vill fokusera hundra procent på skivbolaget, det har vuxit så pass mycket de senaste åren, sedan sker skivutgivningen i ett allt högre tempo, säger Mattias Nilsson.

Läs mer: Höga Nord Rekords vägrar att kompromissa

Kaféet har med tiden blivit ett populärt tillhåll för musikintresserade i Göteborg. Mattias Nilsson säger att det känns något vemodigt, men att man lämnar med flaggan i topp.

– Det är klart att det känns lite märkligt att begrava det som varit ens barn. Men jag känner en otrolig tacksamhet över att det blev något bra, säger Mattias Nilsson.

Vad som nu ska hända i lokalen är ännu oklart.

Höga Nord Rekords

Skivbolag grundat i Göteborg 2013. Har sedan dess släppt skivor med lokala akter som Uran och Robert Leiner, men även med internationella akter som The Brian Jonestown Massacre och Pete Bassman, känd från Spacemen 3.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS