Populära humorpodcasten Della Monde till Göteborg

I år kommer podcastshowen Della Grande till Göteborg. Förra året körde de i Stockholm. Nu är det istället dags för "bästa publikstaden" Göteborg genom en liveinspelning tillsammans med publiken. Galan leds av Simon "Chippen" Svensson, Jonatan "Fuckup" Unge och K. "Bosman" Svensson.

ANNONS
|

Populära Della Monde är en renodlad humorpodcast med två olika delar, sport och kultur. Förra året tog de konceptet till en ny nivå genom en podcastgala, Della Grande, som spelades in tillsammans med publiken. Under tisdagen kör de i stället på Draken i Göteborg.

Varförfår Göteborg äran?

– Första gången blev det Stockholm så det känns rätt naturligt att det blir Göteborg. Det är bästa publikstaden med flest fans, säger komikern och poddaren Simon Svensson.

Försöker du fjäska nu?

– Nej, det är faktiskt sant. Jag vet inte varför det är så. Vi har sålt fler biljetter här än i Stockholm.

ANNONS

Är det slutsålt?

–Nästan. Vi har parollen "Fyll Draken". Första parollen var "Hoppas det inte blir pinsamt nu när vi bokat en så stor lokal". Men den spärren kom vi förbi ganska snabbt. Nu har vi kanske 70 biljetter kvar.

Vad blir det för gäster?

– Historien är att vi förra året bjöd in i princip varenda poddare vi kände. Nu tar vi bara de bästa och bara fyra stycken. Hemmasonen Albin Olsson kommer tillbaka till Göteborg, Felicia Jackson, Ola Söderholm och Tobias Hysén. De var de bästa vi kunde komma på som kan leverera i samma kvalité som vi kan.

Mycket grabbar?

– Njea, vår podcast är bara grabbar. Det är svårt att göra något åt. Vi har bjudit in de bästa helt enkelt, så det blev som det blev.

Vad kan man förvänta sig?

– Det undrar jag också lite grann... Förra året var vi säkra på att det skulle bli årets bästa podcast. Men i år kommer bland annat vår pjäs, som satts upp en gång i vår podcast, sättas upp på nytt. Della Sports version av "I väntan på Godot" med Henrik Larsson i huvudrollen. Spelad av Jonatan Unge, tror jag...

Vad händer i pjäsen?

–Jag har inte sett I väntan på Godot heller. Jaghar hört att den här versionen är mer modern. Samma känsla, men settingen är modern. Men annars blir det väl en hyfsat vanlig Della Mondeupplevelse fast längre och bättre. Lite som filmversionen av en tv-serie.

ANNONS

Varför tror du ni är så populära?

– Det kan vi själva inte svara på. Men jag träffade någon på posten när vi skulle skicka paket. Han sa "Ni får absolut inte sluta, det här är det jag gör när jag är pappaledig." Det är det som folk strör sig med nu för tiden.

Della Grande i Göteborg

När: 17 oktober insläpp 18.30. Start 20.00 Var: Draken. Hur: 270 kronor.

ANNONS