Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/23

Poplöftet ägde på Lotta på Liseberg

Säsongens tredje avsnitt av Lotta på Liseberg bjöd på klassiskt dansband, eldtung mellanstadiedisco och framtidens göteborgska pophopp. GP var på plats.

Konsert

Lotta på Liseberg

Publik: 8 500

Medverkande: Elisabeth Andreassen, Måns Zelmerlöw, Ida Redig, E-Type, Benjamin Ingrosso

Kvällens raraste: Gabriellas sång sjungs som hyllning till Michael Nyqvist, och det är inte utan att man blir lite blank i ögat. Särskilt när den belönas med stående ovation.

Kvällens skräckis: ”Vill ni se skadan från silverskorna jag bar förra veckan?” frågar Lotta Engberg i pausen – och visar!

Tio minuter före måndagens sändning av Lotta på Liseberg får GP:s fotograf veta att E-Type ska använda eldeffekter på scenen under This is the way. Bara en heads-up. För det kan ju bli fräcka bilder.

This is the way! Låten som gjorde svenska mellanstadiediscon osäkra 1994. På Liseberg är det verkligen Alice i Underlandet under sommarmåndagarna.

Schlagerdrottningen drar publik

Bara ett stenkast från där jag sitter hårdfloppar en utställning med Sveriges största popstjärna, detta medan Lotta Engberg, schlagerdrottning och grande dame i dansbandsvärlden, får 8 500 musikälskare i alla åldrar att hoppa hopplasteg; från kostymklädda jazzfarbröder till hippa tonåringar med lugg och kånken-väska.

Det är förstås inte överraskande, bara roligt. Lotta på Lisebergs tredje inspelning 2017 är precis så varm och inkluderande som Göteborgs eget allsångsprogram kan vara under sina bästa avsnitt. Sånglusten är påtaglig – trots att regnmolnen hela tiden vilar feta som grå raklödderkluttar över publikraderna och störtfloden hotar.

Ordentlig taktklapp

Äger programmet gör en av dess yngsta deltagare: Göteborgsdottern Ida Redig. Iklädd redigt tuff (förlåt) Nicke Andersson-uniform framför hon sin senaste singel God morgon, och om den ordentliga taktklappen inte märktes på tv-sändningen, kan ni ta mitt ord på att både låten och Ida Redig går hem hos alla generationer.

Lite som en annan Göteborgsskald. Som det inte går lika bra för just här, just nu.