Popkollo ut på nätet

ANNONS
|

Communityn är att se som en förlängning av de musikläger för unga, spelsugna tjejer som startades i Hultsfred 2003 av bland andra Marit Bergman. Det övergripande syftet var att peppa de intresserade till att fullfölja sina drömmar. Slutmålet en jämställd musikbransch. Lägret har sedan växt så det knakat och i år deltog 266 tjejer på sju orter runt om i Sverige.

- Det har funkat väldigt bra på kollot när tjejerna har haft tillgång till instrument, studio, workshops och annat. Men sen när de kommit hem igen så kanske de inte har haft någon på sin hemort att fortsätta spela med. Vi vill genom communityn framförallt hjälpa dem att komma i kontakt med varandra, men även kunna bistå med replokaler, kurser, lägga upp musik och sånt, säger Åsa Johnsen, projektledare för Popkollo.

ANNONS

Projektet har funnits i ungefär ett år och den färdiga communityn öppnar officiellt den 12 september. Åsa Johnsen hoppas att så många som möjligt av deltagarna signar upp sig.

- Vi har ju sett att det finns ett stort behov av en mötesplats för tjejerna, men det är även väldigt bra att vi får ett forum där vi kan nå dem.

Förutom att fungera som kontaktyta och informationssida så har communityn även en publik scen där allmänheten kan lyssna på material av medlemmarna. Först ut är en releasespelning med alla de låtar som spelades in under kollona i somras.

ANNONS