Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sanna Lenken regisserar "Den tunna blå linjen", en av flera kommande dramasatsningar på SVT. Arkivbild.

Polisliv i kommande SVT-satsningar

Polisliv och en skildring av Skånes undre värld finns bland ämnena i SVT:s dramasatsningar framöver, avslöjar dramachefen Anna Croneman för Dagens Nyheter.

Hösten 2020 har "Jakten på en mördare" premiär, i regi av Mikael Marcimain. Serien utgår från Tobias Barkmans reportagebok med samma namn, från 2009, om Skånes undre värld, och är gjord av människorna bakom "Lasermannen". I centrum står den skicklige mordspanaren Per-Åke Åkesson.

"Den tunna blå linjen", med premiär 2021, kretsar också kring polisliv och beskrivs som "en svensk hommage till Hill Street Blues". Sanna Lenken står för regi och huvudförfattare är Cilla Jackert. Andra nyheter är "Måste gitt" i regi av Ivica Zubak och med premiär 2020, en kärleksförklaring till "orten". "Haijby" i regi av Lisa James Larsson kretsar kring Haijbyaffären, ett av Sveriges genom tiderna största rättsövergrepp, med premiär jul 2020.

Relationskomedin "Dejta" är en annan nyhet. Den är skriven av Sara Kaderfors och handlar om varannanveckasmamman Ella. Jens Sjögren regisserar och den har premiär år 2020.