Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen i Växjö efterlyste filmstjärnebil

Den försvann spårlyst i blixtljus. Så efterlyser polisen en mystisk bil som uppges ha kört i 140 kilometer i timmen på Facebook. Det skedde samtidigt som det var en speciell dag för alla Tillbaka till framtiden-beundrare.

Det är på polisen Facebook-sida som den uppmärksammade efterlysningen görs: "Har du sett denna bil? Bilen iakttogs i Växjö ikväll. Bilens hastighet uppmättes till 141,6 km i timmen innan den försvann spårlöst i ett blixtljus". Vi tror att bilen kommer att dyka upp någon gång i framtiden. Vet du var denna mystiska bil kan befinna sig eller vet du vem den gamla, vithåriga, excentriska föraren är?

Polisen skriver också att föraren riskerar böter på 500 kronor för att han eller hon körde med både dimljus och halvljus samtidigt.

Efterlysningen lades ut samma dag, 21 oktober, som i år var en speciell dag för alla fans till Tillbaka till framtiden-filmerna.

Läs även: Efterlängtat filmdatum äntligen här

Polisen inlägg har fått stort viral genomslag. På torsdagsmorgonen hade närmare 50 000 gillat inlägget som också delats över 7 000 gånger. Kommentarerna är många, de flesta signerade med uppskattningar:

"Shit, jag såg den bilen för 30 år sedan! Är den i farten nu igen?" skriver en person. Och i samma spår går en annan kommentar: Grym text. Uppskattas stenhårt! Gillade böteslappen för halvljus och dimljus. Bry er inte om tråkmånsarna som inte har humor."

Uppenbarligen gillade inte alla efterlysningen: "Detta har polisen tydligen tid med att göra.. men inte om man hör av sig till dom när det gäller bedrägeri och annat "mindre".

Om det var ett skämt eller ej återstår att se.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.