Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen bojkottar Beyoncé – anklagar stjärnan för polishat och skjutningar

I april inleder Beyoncé sin Formation World Tour. Nu går poliser i Miami ut och uppmanar sina kollegor att bojkotta stjärnan.

Amerikanska poliser verkar ha stora problem med Beyoncé. Sedan hennes uppträdande på Super Bowl då hon och hennes dansare bar kläder som var inspirerade av Svarta pantrarna-rörelsen har flera kritiserat superstjärnan.

LÄS OCKSÅ: Erik Almqvist Twitterhånar Beyoncé

Bland annat skyllde en polis i Tennessee en skottlossning i sitt kvarter på Beyoncés framträdande och hennes nya video till singeln ”Formation” som visar en sjunkande polisbil från New Orleans.

Beyonce

 

 

Skärmavbild 2016-02-19 kl. 11.02.56

Skärmavbild 2016-02-19 kl. 11.02.35

Nu anklagar också poliser i Miami henne för att sprida polishat och uppmanar till en bojkott av den stundande världsturné som startar i Miamis Marlins Park den 27 april.

LÄS OCKSÅ: Beyoncé tar plats som aktivist

I ett öppet protestbrev skriver polisens fackordförande att Beyoncé har använt sitt Super Bowl-framträdande åt att dela det amerikanska folket genom att främja Svarta pantrarna och att hennes antipolis-budskap visar att hon inte stödjer brottsbekämpningen.

I brevet som bland annat har publicerats av Miami New Times, kritiserar han även hennes senaste video som han tycker är ett hån mot polisens arbete och ”poliser som dödats av Svarta pantrarna-rörelsen”.

LÄS OCKSÅ: Beyoncé till Sverige i sommar

Brevet avslutas med en uppmaning till medlemmar i alla fackliga polisorganisationer i hela landet att bojkotta Beyoncé och alla hennes konserter. Men enligt Pitchfork.com har en annan talesman för Miamipolisen sagt att brevet är att betrakta som ett personligt statement och att detta inte kommer att hindra polisen från att bevaka Beyoncékonserten som planerat.

Den 26 juli kommer världsstjärnan Beyoncé till Sverige för en konsert på Friends Arena i Stockholm.