Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polis bär automatvapen på Bråvalla – efter Manchester-dådet

– Vi har en mindre grupp poliser med förstärkningsvapen, k-pistar, som är beredda om det skulle ske mer dramatiska händelser som terrorhot eller grövre våldsbrott, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson, till Svenska Dagbladet.

Texten börjar efter klippet.

Våren har varit kantad av terrorattacker, bland annat i Manchester där 22 minste sina liv efter Ariana Grandes konsert. Av den anledningen har säkerheten vid stora evenemang höjts – inte minst på Bråvalla-personalen där en grupp poliser bär automatvapen, skriver Svenska Dagbladet som var först med nyheten.

Och förutom poliser med förstärkningsvapen, som det också kallas, har polisen slagit upp en tillfällig polisstation samt patrullerar på området.

Till för dramatiska händelser

Enligt Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen i Norrköping, är det en ren säkerhetsåtgärd.
– Vi har en mindre grupp poliser med förstärkningsvapen, k-pistar, som är beredda om det skulle ske mer dramatiska händelser som terrorhot eller grövre våldsbrott, säger han till Svenska Dagbladet.

Bar tunga vapen på Sweden Rock

Någon hotbild mot festivalen finns dock inte i dagsläget. Närvaron är till för att skapa trygghet, en erfarenhet polisen burit med sig från Sweden Rock där de också bar förstärkningsvapen, uppger Thomas Agnevik. Han berättar även för Svenska Dagbladet att det är upp till varje polis regionalt att fatta beslut om förstärkningsvapen på lokala festivaler.