Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Årets artister i "Så mycket bättre" Uno Svenningsson, Sabina Ddubma, Eric Saade, Anders Wendin, Kicki Danielsson och Tomas Andersson Wij har anlänt till Gotland. Icona Pop ansluter senare

Pirrigt "Så mycket bättre"-gäng på plats

Nu har inspelningen av årets ”Så mycket bättre” dragit igång. Det pirriga och laddade artistgänget har landat på Gotland – väl medvetna om vilken succé kan innebära.

 

För åttonde gången samlas en grupp artister på pensionat Grå Gåsen i Burgsvik på södra Gotland för att tolka varandras låtar. Vi det här laget är det uppenbart vad som står på spel – en hit i ”Så mycket bättre” kan betyda enormt mycket. Tidigare säsonger har lyft exempelvis Petra "September" Marklunds och Miriam Bryants karriärer och gjort dem folkkära.

- De jag känner som har varit med har fått värsta skjutsen. Och alla har haft en bra syn på programmet efteråt. Jag har tackat nej tidigare men efter typ tre år av föräldraledighet tycker jag att det känns rätt nu, säger Anders ”Moneybrother” Wendin till TT på Visby Airport, strax efter att artisterna, utom Icona Pop som ansluter först på söndagen, landat för sin första dag på plats.

"Väldigt pirrig"

Försommarsolen har tittat fram och veteranen i sammanhanget, Kikki Danielsson, gjorde entré i ankomsthallen i ett par mycket coola runda solglasögon, i samma stil som artistkollegan Eric Saades. Hon är lite orolig över de långa inspelningsdagarna som väntar.

- Jag är ju ingen nattuggla. Men jag är väldigt pirrig. Det har varit lång förberedelsetid så det är skönt att vi äntligen får köra igång och göra rätt för oss också.

"Som terapi"

Förutom att artisterna hoppas på att leverera eventuella hits blir de ju också filmade i olika sociala situationer. Årets gäng känner knappt varandra alls och det märks att de är lite smånervösa men förväntansfulla inför vad som ska ske under de kommande elva dygnen på Gotland.

- Tidigare har jag varit ganska stängd och inte pratat så mycket om privata saker, så det är mitt nervösa moment. Men det här kan nog bli en slags terapi, det är nyttigt, säger Eric Saade.

TT: Vem är du själv mest nyfiken på?

- Jag är sjukt nyfiken på Kikki. Hon verkar ha en sådan jävla historia och jag respekterar när man har hållit på så länge med musik som hon har.