Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Pirrig väntan på Justin Bieber

Popfenomenet Justin Bieber drabbar Sverige för tre slutsålda konserter nästa vecka. 17-åriga Cassie Bäckman och Nicolina Jovic driver en av landets största blogg om superstjärnan. På måndag får de äntligen se honom live.

Minst 2 timmar om dagen och upp till 14 inlägg varje dygn. Det är vad Cassie Bäckman och Nicolina Jovic i tre års tid har plöjt ned i sin blogg - en av Sveriges största om Justin Bieber. Nicolina Jovic upptäckte kanadensaren i maj 2009, när hans första låt "One time" släpptes.

-Jag hittade honom på en blogg och tyckte att han var söt. När första videon "Baby" kom var jag fast, säger hon.

Sedan februari har hans låtar spelats 300 000 gånger per dag i Sverige, visar unik statistik från Spotify som TT Spektra har tagit del. Totalt har popstjärnan spelats 114 miljoner gånger. Förmodligen står besökarna i Globen i Stockholm för en hel del av dem. Superstjärnan ger tre konserter nästa vecka, en på måndag, tisdag och onsdag. Dessutom spelar Justin Bieber i Köpenhamn på lördag.

Cassie Bäckman och Nicolina Jovic ska gå på de två första i Stockholm och har inte riktigt bestämt sig för när de ska ställa sig i kö.

-Man får inte börja förrän sju på morgonen. Vi vill ju föregå med gott exempel men... säger Cassie Bäckman och Nicolina Jovic fyller i: -Vi har ju ståplatser och den som kommer först in dit får stå längst fram.

Kontakt med fansen

Justin Bieber twittrar flitigt och lägger titt som tätt ut bilder på Instagram när han gymmar, ligger i sängen eller står på scenen.

-Han når ut till sina fans och det känns som att han verkligen bryr sig om oss, berättar Cassie Bäckman om varför hon gillar Bieber. -Han har kämpat för att komma dit han är. Jämför med Will Smiths son Jaden till exempel, han föddes i en känd familj, även om han inte är jätteduktigt på något så blir han känd ändå, säger Nicolina Jovic.

"Går åt fel håll"

Skandalerna med den insmugglade apan Mally, ett klumpigt Anne Frank-uttalande och påstådd jointrökning har fått kärleken att svaja lite.

-I början var han väldigt jordnära men det känns som att han har börjat gå lite åt fel håll, säger Nicolina Jovic och fortsätter: -Jag har förståelse för att han vill testa saker, det är så i ungdomen. Men samtidigt måste han tänka på att han inte är vilken ung som person som helst.

Trots struligheter är de båda övertygade om att han aldrig skulle göra något riktigt dumt. För att de ska överge sin idol krävs ett allvarligt brott.

-Typ att han mördar någon, eller misshandlar en kvinna, säger Cassie Bäckman.

Hon och Nicolina Jovic har inte fått tag på biljetter till onsdagens spelning i Stockholm men kommer att ha fullt upp ändå.

-Vi ska köa utanför hans hotell, säger Nicolina Jovic.