Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Piratgrupp ber om ursäkt för storfilmsläckor

Dagarna före jul läckte storfilmer som The hateful eight, Creed och Spectre ut på nätet. Nu ber gruppen ansvarig för läckorna om ursäkt.

Efter att ha läckt Tarantinos nya film The hateful eight en hel vecka före den amerikanska premiären fortsatte piratgruppen att släppa flera nya Hollywood-filmer på nätet, rapporterar Business Insider.

Men nu ber gruppen om ursäkt i en skriftlig kommentar till tidningen.

"Vi ville dela filmerna med människor som inte har tillräckligt med pengar eller inte har möjlighet att se alla de nominerade filmerna på bio", skriver de till Business insider.

Gruppen, som kallar sig själva Hive-CM8, har de senaste två veckorna läckt storfilmer som James Bond-filmen Spectre, Legend, Steve Jobs, Creed och Bridge of Spies. De påstår sig ha sammanlagt 40 Hollywood-filmer i sin ägo.

Filmerna som släpptes var alla nominerade till olika priser och filerna var kopior som skulle ut till olika jurymedlemmar inför den kommande säsongen av filmpriser. Men gruppen själva menar att de inte är hackare som stulit filmerna.

"Vi köpte filmerna av en kille på gatan och vi var definitivt inte de enda"

Gruppen skriver också att de inte ville göra någon skada och att de tror att deras läckor faktiskt hjälpte filmbolagen.

"Eftersom alla pratar om filmerna tror vi inte att producenterna kommer att förlora några inkomster. Vi tror att det här har skapat en ny sorts media-hype som är större än tv,-nyheter, radio eller tidningar. Och den publiciteten var gratis, skriver de.

Samtidigt vädjar Hive-CM8 till publiken att stötta producenterna bakom filmerna och att gå och se filmerna på bio.

"Producenterna behöver pengar från biljettförsäljningen för att kunna få tillbaka produktionskostnaden"

Slutligen skriver gruppen tack till Tarantino för hans underbara film, samt att de inte planerar att släppa några fler filmer.

"Vi kommer definitivt inte släppa alla 40 filmer, vi har gjort tillräckligt som det är"

Vem det var som läckte filmerna från studiorna är fortfarande oklart.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.