Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Picknick i väntan på Kapten Röd

I väntan på Kapten Röd laddade publiken på picknickfiltar i solen utanför Slottsskogsvallen.


Utanför Slottsskogsvallen är stämningen avslappnad. En timma innan portarna öppnas är det rätt glest utanför konsertområdet, de flesta verkar inte ha så bråttom och det är inte någon kö att tala om.

På ett blommigt påslakan har tre tjejer, Ebba Knutsson, och kusinerna Emelie och Stephenie Jonasson, dukat upp ost, korv, oliver och öl. 

Det låga biljettpriset var det som gjorde att de bestämde sig för att gå på konserten för två veckor sedan.

– Hundra kronor för att göra en lördag lite roligare. Kapten Röd är skön musik, men vi ser det framförallt som en skön avslutning på sommaren, en folkfest med härlig stämning.

Bland dem som har positionerat sig vid insläppet finns Linus Gustavsson och Moa Hallberg som rest hit från Falköping. En kompis som just har gått iväg för att handla är stort fan av kapten Röd, det är tack vare henne de är här, men visst gillar de musiken.

– Och texterna. Det märks att de kommer från hjärtat.

De är också nöjda med biljettpriset.

– Annars hade vi inte kunnat komma hit. Vilka andra artister spelar för hundra kronor? 

Skitsamma om det regnar

Lite längre bort sitter Leo Hlvila och Edvin Moenza och softar på en bänk, de är Majornabor och mycket nöjda med att konserten flyttades till Slottsskogsvallen.

– Kapten Röd är en ikon. Han är en av mina favoriter, jag gillar texterna, säger Edvin Moenza.

– Och han är en jordnära kille, jag brukar se honom på kaféet vid Stigbergstorget, han är som vi, människornas röst, säger Leo Hlvila.

Det är en fin kväll och solen värmer, men det spelar mindre roll för dem.

– Det hade varit skit samma om det regnat, vi hade gått ändå.

På en filt i närheten laddar några för konserten med brädspel och mackor. Jonathan Wickman håller på att förklara reglerna i Dungeon Roll för Tomas Trönnblom. Helene Jarlsson sitter på bänken bredvid och är beredd att kasta sig in i spelet.  Ännu är det en halvtimme kvar tills publiken släpps in. 

– Jag är lite orolig för att det ska bli för mycket folk, men jag tror det kommer att bli bra stämning, säger Jonathan Wickman.

Gillar budskapet

Picknickfiltarna på grässlänten utanför Slottsskogsvallen blir allt fler och framför insläppet börjar det komma mer folk nu. På en bänk sitter Knud Mortensen och Inger Otterholm, barn och barnbarn har också biljetter till konserten.

– Men de går inte med oss.

Själva köpte de biljetter idag. 

– Kapten Röd verkar sympatisk, att han väljer noga var han spelar. Vi har lyssnat mycket på reggae men det är framför allt hans budskap vi gillar.