Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pewdiepie: "Kom inte hem till mig"

Svenska Youtubestjärnan har fått problem med allt för ivriga fans.

Det är inte alltid lätt att vara kändis. I ett nytt klipp på sin Youtubekanal säger nu den göteborgska Youtubestjärnan Felix "Pewdiepie" Kjellberg att folk inte får komma och besöka honom hur som helst. 

- Jag har haft föräldrar som kommer på besök med sina barn. Jag har haft människor som står och skriker utanför mitt hus. Det har kommit skolklasser som ställt sig utanför. Bara för att du hittat min adress betyder inte det att du är inbjuden att komma på besök, säger Kjellberg i klippet. 

Pewdiepie säger även att han tror han kan föra talan för flera andra kända Youtubers som känner samma sak. Även om videosajtens stjärnor inte har lika stor status som "vanliga" kändisar har de med åren samlat på sig enorma skaror med fans. Pewdiepie har därtill sajtens överlägset största kanal med över 47 miljoner prenumeranter.  

Tidigare i år sköts youtubestjärnan Christina Grimmie till döds av ett besatt fan vilket gjorde att sajten såg över sina regler för den Youtubefokuserade mässan Vidcon. 

"Den explosiva tillväxten av onlinekändisar, kombinerat med chocken kring Grimmies död, på grund av vad polisen beskriver som ett besatt fan, tvingar fram en omvärdering för vad de största youtubersen beskrivit som en lös, om inte naiv, kultur", skrev Buzzfeeds reporter Claudia Rosenbaum vid tillfället.