Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Pewdiepie: "En personlig attack"

Disney har klippt all kontakt med svenske Felix "Pewdiepie" Kjellberg på grund av antisemitiska skämt. Även Youtube verkar ha tröttnat och ställer in andra säsongen av hans realityserie. Nu svarar den svenska Youtube-stjärnan i ett videoinlägg: "Det här är en personlig attack. Att porträttera mig som nazist hjälper ingen. Jag är en svensk kille som försöker vara rolig."

Disney har förra året köpt Youtube-nätverket Maker Studios där Felix "Pewdiepie" Kjellberg ingår. Men nu väljer man att klippa alla kontakter med den unga, svenska Youtubestjärnan. 

– Han gick helt klart för långt, säger en representant för Maker Studios till Wall Street Journal.

LÄS MER: Disney bryter med Pewdiepie - och Youtube skrotar serie

Bakgrunden var ett skämt som Pewdiepie la upp på sin kanal på Youtube. Han ville testa ett nätbaserat tjänst där man kan beställa vad som helst för fem dollar. Då valde han att beställa en video på två män som håller i en skylt med budskapet "Död åt alla judar." Miljoner människor uppges ha sett klippet. 

"Skämtet gick för långt"

Nu svarar han i ett elva minuter långt snack på Youtube.

– Många älskar videon, andra inte. Det är typ som två generationer som bråkar om det är okej. Min intention var bara att visa hur dum hemsidan är och hur långt man kan dra det hela för fem dollar. Jag är ledsen för att jag kränkte människor och jag erkänner att skämtet gick för långt, säger han och fortsätter;

– Men jag tror starkt på att man kan skämta om allt. Men reaktionerna har varit orimliga. Folk firar att min show stängts ner. Är det rättvist? Det är okej att inte köpa min humor, men att kalla mig fascist? Vad hjälper det? Det här är en personlig attack. Att porträttera mig som nazist hjälper ingen. Jag är en svensk kille som försöker vara rolig.

Även Youtube verkar ha tappat tålamodet med sin största stjärna. Trots att Kjellberg med sina 53 miljoner prenumeranter är världens största youtuber, för det antisemitiska klippet att den andra säsongen av hans realityserie "Scare Pewdiepie", på betaltjänsten Youtube Red, nu ställs in, uppger Variety.

LÄS MER: Viktor Eriksson: Dags att vakna, Pewdiepie

Kritiserar media: "Rädda"

Samtidigt passar Pewdiepie på att kritisera media. Han menar att de trängde in Disney i ett hörn som inte hade något annat val än att bryta samarbetet.

– "Old school" media gillar inte internetpersonligheter för de är rädda för oss. Vi har så mycket inflytande och en stor röst, men de förstår oss inte. Jag gör sällan intervjuer. Jag är bara en kille och i år sa jag att jag skulle vara mer ärlig och öppen. Jag visste att jag skulle behöva betala ett pris och här är vi.

Här kan du se hela inlägget;