Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Petter: Det är viktigt att man pratar med sina söner

Under Petters Alingsås-spelning valde han att kommentera de uppmärksammade sexuella övergreppen på svenska festivaler i sommar: "Det är viktigt att vi är många som tar ställning".

Ikväll spelade rapparen Petter i Alingsås. Under konserten valde han att kommentera de många sexuella övergrepp som skett under sommarens festivaler.

- Jag hade bestämt att jag skulle göra det. Det är viktigt att vi är många som tar ställning. Jag kan ändå bidra på något sätt, säger han.

42-åriga Petter menar att han ser detta på fler ställen än just festivaler.

- Det är något som uppmärksammats i samband med festivaler så som Bråvalla, men för mig är det här något som finns överallt: på krogen, restauranger, nattliv och inte minst i skolan för den delen.

LÄS MER: Flera sexbrott under Karlstadsfestival - unga tjejer offer

Han menar att normerna förändrats sedan han själv gick i skolan.

- Det har förändrats väldigt mycket jämfört med vad jag växte upp med. Det är väldigt alldagligt idag i skolan att både tjejer och killar kallar varandra hora. Man bara slänger ur sig det som ingenting. Jag har aldrig sagt de orden, men visst har jag sagt andra idiotiska grejer.

LÄS MER: Alexandra utsattes för övergrepp i publikhavet

Från scenen pratade han om att föräldrar måste ta sitt ansvar.

- Det är viktigt att man pratar med sina barn och i det här fallet sina söner. Och det är viktigt att man börjar i en tidig ålder. Det är skitviktigt att föräldrar statuerar exempel och sätter ner foten. Det kan låta naivt och gammalmodigt men jag tror det är en stor del av det hela.

Och från publiken mottogs det väl.

- Jag uppfattar det som att folk tyckte det var rätt.

LÄS MER: Fler sexbrott anmälda på Bråvalla

Arrangören Mats Byström håller med.

- Det var jätteuppskattat. Folk reagerade med direkten, säger han.

Hur har säkerheten varit på kvällens spelning?

- Det har inte varit något sådant alls överhuvudtaget. Men det är ju onsdag och inte en sådan festival med övernattning. Vi har också bra med översyn och vakter. Vi är jättenöjda med Petter och som arrangörer, säger Mats Byström.