Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Petra Mede är nominerad i kategorin "Årets kvinnliga skådespelare i en tv-produktion" för sin prestation i rollen som Katja i "Bonusfamiljen": "Katja har fruktansvärt svårt att släppa in människor, och det kommer att ske lite förändringar där i säsong två. Hon försöker att släppa garden något. I verkligheten är man på ett visst sätt, och det är ganska svårt att ändra sig som person, så att hon helt plötsligt ska bli någon annan är kanske för mycket att hoppas på. Men hon vill ändå försöka nå ut till en annan människa". Arkivbild.

Petra Mede: "Jag blev jätteglad"

Nomineringarna till Kristallen 2017 är här. Den 1 september står det klart vilka som kammar hem de prestigefulla tv-priserna.

Hon har hyllats för sitt programledarskap i Eurovision Song Contest och känns igen som komiker – men den senaste tiden har Petra Mede synts i rollen som Katja i SVT-serien "Bonusfamiljen".

En roll som nu har gjort att hon är nominerad i kategorin "Årets kvinnliga skådespelare i en tv-produktion" på Kristallen-galan 2017.

- Jag blev jätteglad. Framför allt är det så roligt eftersom det är lite ny mark jag trampar på. Jag har ju för de flesta känts igen för att jag är komiker och programledare för galor, så det här är en helt ny väg, som jag också har valt. Jag ville hemskt gärna skådespela, säger hon.

"Byta karriär"

Petra Mede har också fått positiv kritik för rollen, vilket gör att hon vill fortsätta på samma bana.

- Det ger mig verkligen en lust att fortsätta skådespela, det är ett håll som jag skulle vilja gå åt. Jag tycker att det är en ynnest och ett privilegium att, nu när man närmar sig 50, kunna byta karriär en gång till. Vilka möjligheter livet ger en ibland. Då blir man väldigt glad och tacksam, säger Petra Mede.

Vill fortsätta programleda

Däremot vill hon inte lägga programledandet på hyllan.

- Jag vill jättegärna göra både och. Men det finns inte galor att leda varje dag, så jag måste väl göra något annat också. Det är alltid kul att vara i någon utvecklingskedja, att man känner att man är på väg någonstans, säger Petra Mede.

I kategorin "Årets kvinnliga skådespelare i en tv-produktion" tävlar hon mot Alexandra Rapaport, "Gåsmamman", Marie Richardsson, "Innan vi dör", Ida Engvoll, "Rebecka Martinsson" och Kajsa Ernst, "Finaste familjen".

Kristallen sänds i SVT1 fredagen den 1 september klockan 20.00. Kattis Ahlström programleder galan.