Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Peter Birro har hoppat av från Ted Gärdestad-filmen

Manusförfattaren Peter Birro har valt att ta bort sitt namn från Ted Gärdestads-filmen, som just nu spelas in i Göteborg. Orsaken är omfattande ändringar i det manus han skrivit till filmen.

Det är i en intervju med filmtidskriften FLM som han får frågan hur det går med inspelningarna av storfilmen om Ted Gärdestad, där Adam Pålsson gör huvudrollen.

Peter Birro, som skrivit manus svarar då att han inte är manusförfattare till filmen. Orsaken är att hans originalmanus har gjorts om väldigt mycket.

"Kan inte längre stå bakom manus"

– Efter det att jag slutfört mitt arbete har mitt manuskript bearbetats av regissören Hannes Holm och producenten Lena Rehnberg på ett så omfattande sätt att jag inte längre kan stå bakom det. Jag har därför i samråd med producenten valt att ta bort mitt namn från filmen, säger Peter Birro till FLM.

Han säger att han inte kan kommentera det hela mer och svarar inte på frågor om exempel på ändringar eller hur det känns att behöva släppa ett manusarbete.

"Lätt att förlora sin konstnärliga kompass"

Däremot ger han ett mer generellt svar på vilka erfarenheter han dragit som manusförfattare.

– Lyssna på kritik och var öppen för andras idéer, men glöm aldrig din egen vision, vad det är du själv vill berätta, vad det var som fick dig att börja skriva manus till den här filmen. Efter hundra manusgenomgångar och långa notes från otaliga medproducenter, tv-stationer och finansiärer är det lätt att gå bort sig och förlora sin egen konstnärliga kompass.