Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Charlotte Perrelli vill visa nya sidor av sig själv. Hennes nya konserthusturné kommer till 18 städer i Sverige och Mariehamn på Åland.

Personlig Perrelli gör show med självdistans

Turnén fick skjutas upp när graviditeten kom i vägen, men nu är Charlotte Perrelli på väg ut på de svenska vägarna. Med sig har hon berättelser ur sitt eget liv.

Självbiografin "Flickan från Småland" gavs ut strax efter att Charlotte Perrelli hade blivit mamma för fjärde gången. Komplikationerna under graviditeten gjorde att både återträffen med "Så mycket bättre"-gänget och hennes första konserthusturné sköts på framtiden.

- När jag blev gravid insåg jag vad som var viktigast. Jag kan inte köra rakt in i kaklet. Det fanns en blödningsrisk och jag kunde förlora honom om jag utsatte mig för press. Något jag har lärt mig genom åren är när det är dags att tagga ner, säger hon.

Ammar inte

Men nu är sonen Alvin tre månader och redo att följa med ut i kulisserna. Och den här gången finns det ingen risk för rubriker i stil med "Charlottes bröst växte i direktsändning", en Expressenlöpsedel från när Perrelli var programledare för Melodifestivalen 2004.

- Han är inte riktigt så liten som de andra stackarna har varit. Adrian som är fem år nu var bara en dag gammal när jag åkte tillbaka till Diggiloo-turnén. Alvin är även född några veckor för tidigt, så amningen hade inte kommit i gång utan han får flaska. Det är på gott och ont, men det positiva är att någon annan kan stå bakom scen och ge honom mat om han får panik och är hungrig. Det känns ganska skönt, säger Charlotte.

"Kommer bli tufft"

Showen beskriver Perrelli som en blandning av regelrätt konsert och humoristiska tillbakablickar på livet, även med mörka inslag baserade på berättelser ur självbiografin. Edward af Sillén, rutinerad ordsmed till bland annat Eurovision Song Contest, har skrivit manus.

- Det är inte ofta man kan bjuda in folk på det här sättet och prata om det som är smärtsamt. Det kommer att bli tufft och svårt många gånger, bland annat när jag berättar om min pappa som var psykiskt sjuk. På den tiden pratade man inte om psykisk ohälsa, men det har ju påverkat mig och hela mitt liv. Det känns bra att inte bara hoppa in och vicka på rumpan i muskorta kjolar och sjunga schlager, säger hon.

Utmanar ytlig bild

Bilden av Charlotte Perrelli som schlagerdrottning drev hon och Edward af Sillén med redan i låten "Här står jag" från mellanakten i Melodifestivalen 2016. Och det är just bilden av henne som glammig och ytlig som hon vill utmana.

- Det är fantastiskt att dragshowartister har använt mig som en figur att härma, men det finns gånger då man kanske blivit sårad och ledsen för att någon gått över gränsen eller när någon journalist skrivit en elak krönika. Jag vill att publiken ska bli berörd, att de ska gå därifrån och känna att "vi fick se en bit av Charlotte som vi inte hade den blekaste aning om".