Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Personlig Kikki på nya countryskivan

Kikki Danielsson är hetare än på länge. Nya countryplattan "Portrait of a painted lady" har precis släppts och i höst syns hon i TV4:s "Så mycket bättre".

En av årets stora sommarplågor var en Kikki Danielsson-låt. Kamferdrops jättehit "Jag trodde änglarna fanns" spelades ursprungligen in som en duett mellan den svenska sångerskan och det norska dansbandet Ole Ivars.

Kikki Danielsson berättar att hon blev "förvånad" när hon fick höra covern första gången.

- Jag fattade inte om det var ironi eller om de gillar låten. Jag har inte fattat det än. Men det blev ju en jättehit och det är väl kul för dem. Jag unnar alla framgång, säger hon.

Framgång är också precis vad Kikki Danielsson har haft med sina senaste album – de countrydoftande "Postcard from a painted lady" och "Christmas card from a painted lady".

- Jag kan ärligt säga att jag inte hade förväntat mig det. Jag var lite rädd för att släppa plattor helt på engelska, jag trodde att mina äldre fans inte skulle förstå. Men det blev precis tvärtom, säger hon.

"Går djupare"

Nu har den sista delen i "Painted lady"-trilogin precis släppts – den personliga "Portrait of a painted lady".

- Titeln är passande för den här skivan går ännu djupare, säger Kikki Danielsson.

- Vi ville skriva ännu mer om mitt liv, mina tankar och mina drömmar. Jag har ju levt så pass länge att jag vet att mitt liv inte skiljer sig så mycket från andras, det är bara det att jag kan sjunga och berätta om det. Det är en bra terapi för mig och det kan vara en bra terapi för andra, jag har ju sett i min brevskörd att människor kan identifiera sig. Det gör att det har känts ännu mer meningsfullt att jobba vidare.

Nästa år hoppas Kikki Danielsson att hon kan följa upp skivorna med lite gammalt hederligt turnerande.

- Jag skulle vilja ut och spela på de stora festivalerna med ett stort band. Jag älskar sådant.

"Inget negativt alls"

Men först väntar en spännande höst. Med start i oktober sänds "Så mycket bättre" där Kikki Danielsson medverkar tillsammans med bland andra Icona Pop, Eric Saade och Uno Svenningsson.

Hon berättar att inspelningarna på Gotland i somras var en njutning.

- De fanns inget negativt alls. Man är ju alltid rädd för hur de kommer att vinkla och klippa men vi var nog alla nöjda med våra dagar och intervjuer. Det ska bli spännande.

Hela gänget blev vänner och har fortfarande kontakt.

- Eric Saade ordnade så att vi har en egen sms-grupp. Och nu häromdagen såg jag att han hade börjat följa mig på Twitter och då skrev han "fan Kikki, jag saknar dig".