Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Personal utsatt för sexuellt ofredande under Way out West

En ung kvinna som arbetade under Way out West utsattes under lördagen för ett sexuellt ofredande. "Jag tycker det är djupt beklagligt att ofredanden sker", säger arrangören Joakim Skoglund på Luger.

Det var under lördagens sista akter under Way out West som en kvinna på området blev utsatt för ett sexuellt ofredande av en för henne okänd man. Kvinnan, som är i 20 årsåldern, ska ha arbetat på Way out West med bar och servering. Enligt polis och arrangör ska händelsen ha skett strax innan midnatt, natten till söndagen, då kvinnan avslutat arbetspasset.

– Det här har skett klockan 23.15 på lördagen, och en man ska då ha kommit fram och tagit på en kvinna på festivalområdet, säger jourkommissarie vid polisen i Region Väst. 

Enligt polis har mannen tagit på kvinnans rumpa och lår, och därefter har anmälan gjorts. Ingen gärningsman har dock gripits för ofredandet. 

Tre fall av sexuella övergrepp

Under Way out Wests festivalhelg har totalt tre fall av sexuella övergrepp anmälts till polisen. Samtliga fall gäller sexuellt ofredande. På torsdagen anmälde en kvinna ett ofredande på festivalområdet, där gärningsmannen kunde gripas på platsen. Dagen efter anmäldes ett fall av ofredande i publikhavet under huvudakten Major Lazer, där gärningsmannen inte gick att hitta i folksamlingen. 

– Jag tycker det är djupt beklagligt att ofredanden sker. Det är ett vidrigt samhällsproblem som måste jobbas bort på alla plan, säger Joakim Skoglund på Luger som arrangerar Way out West.

Arrangören: "Polisanmäl"

Arrangören uppmuntrar besökarna att polisanmäla alla övergrepp som sker under festivalen.

– Genom att polisanmäla visar man tydligt att det är ett brott. Just i de här frågorna kanske det är extra viktigt att de registreras som brottsliga handlingar så inte någon där ute lever i en illusion om att det är något som på något sätt skulle vara det minsta okej, att ofreda en annan människa.

LÄS MER: Sexuellt ofredande i publiken under Way out West

Förutom det sexuella ofredandet av kvinnan, meddelar polisen att den avslutande dagen på Way out West var mycket lugn med enbart fyra fall av fylleri som anmälda brott.