Persbrandt om missbruket: "Värre än vad det framställts som"

Mikael Persbrandts missbruk har uppmärksammats mycket i medierna. I fredagens säsongspremiär av Skavlan talar han själv ut. – Det var värre än vad det framställts som, säger han i programmet.

ANNONS
|

När Mikael Persbrandt på fredag gästar säsongsstarten av Skavlan i SVTär han ovanligt uppriktig kring sitt forna missbruk.

"Lever man som jag gjort skyller man ifrån sig, försvarar sig och drar allt från stora lögner till små lögner. Kommer man för sent är det alltid någon annans fel"säger han bland annat i programmet.

Under en lång period var den 52-årige skådespelaren fast i missbruk, något som uppmärksammats stort i media. För två år sedan dömdes hantillsamhällstjänstför narkotikainnehav. Mikael Persbrandt har själv flera gånger talatut om sitt missbruk. Ändå är det delvis en annan bild som framkommer i kvällens Skavlan, ett program som också gästas av Persbrandt vän regissören Stefan Larsson.

ANNONS

Missbruket var värre än vad det framställts som, berättarMikael Persbrandt nu.

–Det var mycket värre naturligtvis. Ingen rök utan eld, säger skådespelaren i programmet.

Han medger också att han skällt på media i flera år, men att det kunde varit värre. Det kunde skrivits saker om honom varje dag.

I dag lever skådespelaren ett lugnt liv på sin herrgård, utan alkohol och droger berättar han vidare i programmet: "För mig har det varit en skillnad som dag och natt."

Programledaren Fredrik Skavlan och Mikael Persbrandt har en speciell relation eftersom Skavlan i daglever ihop med Maria Bonnevie. Paret är sambos med två barn. Tidigare hade Maria Bonnevieen långvarig relation med Mikael Persbrandt. Fredrik Skavlan har också tre barn från ett tidigare förhållande.

Skavlan sänds i SVT på fredag klockan 21.00 och programmetgästas också av Håkan Hellström.

ANNONS