Mikael Persbrandt tar över i "Tårtgeneralen". Arkivbild.
Mikael Persbrandt tar över i "Tårtgeneralen". Arkivbild.

Persbrandt ersätter Gustafsson i "Tårtgeneralen"

ANNONS

"Vi är, så klart, överlyckliga över att ha Sveriges i särklass bäste skådespelare ombord. För oss har Mikael Persbrandt alltid varit ’Tårtgeneralen’" säger Filip Hammar i ett pressmeddelande från SF Studios.

Även Helena Bergström och Tomas von Brömssen är klara för rollerna som Dyr-Gunilla och Ivar. Enligt utskicket har Persbrandt varit Filip Hammars och Fredrik Wikingssons förstahandsval sedan starten.

"Vi har stor respekt för Robert som yrkesman och önskar honom lycka till med framtida projekt. Men det här är i grund och botten vår historia och vår film", skriver Fredrik Wikingsson.

Robert Gustafsson skrev tidigare under dagen i sitt eget pressutskick att han inte ansåg att manuset till radarparets långfilm håller en "tillfredställande nivå" och valde därför att hoppa av projektet.

ANNONS

På frågan om bytet beror på att Wikingsson och Hammar fått sin vilja igenom eller på Gustafssons ovilja att medverka svarar Fredrik Wikingsson TT via sms:

"Vi har en film att göra och har Sveriges bästa skådespelare i huvudrollen. Det är det enda vi bryr oss om."

Manuset bygger på duons verklighetsbaserade bok med samma namn från 2009. Den handlar om Köpingsbon Hasse P, som när hans hemstad kallades för "Sveriges tråkigaste stad" bestämde sig för att motbevisa detta genom att komma med i Guinness rekordbok genom att baka världens största smörgåstårta.

Robert Gustafsson vill inte kommentera avhoppet, men önskar produktionen lycka till.

ANNONS