Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Penny dreadful: City of angels" kommer att börja spelas in nästa år. Eva Green spelade rollfiguren Vanessa Ives i den första serien. Arkivbild.

"Penny dreadful" får uppföljare

Skräckserien "Penny dreadful" kommer att få en uppföljare, som utspelar sig omkring 50 år efter originalserien, som hade det viktorianska London som spelplats. Den nya serien kommer att utspela sig i Los Angeles på 1930-talet och har fått namnet "Penny dreadful: City of angels". Den kommer att vara influerad av mexikansk folktro och handla om konflikten mellan de rollfigurer som dyrkar den kvinnliga dödsguden Santa Muerte och de rollfigurer som dyrkar djävulen, skriver Variety.

Skaparen och manusförfattaren John Logan kommer att producera och vara ansvarig för utvecklingen av seriens innehåll. Det är ännu inte känt om några av skådespelarna från de tidigare tre säsongerna kommer att medverka i uppföljaren, men det är inte helt uteslutet då en del av rollfigurerna är odödliga.

- "Penny dreadful: City of angels" kommer att ha en medvetenhet om den historiska kontexten och avhandla politiska och religiösa frågor, som vi inte utforskade i Londonversionen, säger John Logan till Variety.