Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Peg Parnevik om saknaden av familjen: "Nu börjar jag gråta"

Peg Parnevik är på plats i Göteborg för att uppträda på RIX FM Festival under Kulturkalaset. Den nyblivna sångerskan berättar om saknaden av familjen och avslöjar att det kan bli en ny säsong av populära tv-serien Parneviks.

Peg Parnevik har levt ut en dröm under sommaren, med flitigt turnerande runtom hela Sverige. Men det har varit slitigt.

- Jag har ju aldrig sjungit professionellt förut, efter tre gig är min röst helt paj, säger hon. Men det har varit helt magiskt, men också mycket svårare än jag trodde. Ibland blir man ju sjuk, eller bara ledsen och känner att man inte pallar.

Både "ups and downs"

Under hela turnén har hon följts av ett kamerateam. Resultatet syns i en webbserie i höst. Det blir en insyn i hur turnélivet ser ut bakom kulisserna, med både “ups and downs” säger Peg.

- Det är mycket känslor, framför allt för mig som är ny på det här. Jag är perfektionist och känner ibland att jag inte kan leverera. Då är det jobbigt att ha kamerorna där.

Samtidigt är det just det som hon också tycker är bra med serien.

- Jag vill visa att jag är en riktigt människa, jag blir också nervös och tycker saker är läskiga. Jag vill att alla ska se att det är okej att prova nya grejer. Det går inte alltid bra, och det har det inte gjort för mig alla gånger under turnén.

Hela familjen Parnevik i Sverige

I början av sommaren var hela familjen Parnevik med i Sverige, och lillasyster Penny har varit med på en stor del av turnén. Nu har de åkt tillbaka till Florida, där småsyskonen ska börja skolan. Att vara utan dem har varit tungt.

- De är mina bästa vänner. Att sjunga på allsången utan att pappa och mina syskon var där var skitjobbigt. Igår spelade jag i Kungsträdgården inför 20 000 pers, och fick ett sms från pappa där han skrev “Jag är så stolt över dig, jag älskar dig och önskar jag kunde dela det här med dig”. Jag kommer börja gråta nu…

Lillasyster Penny stort stöd

Även lillasyster Penny har varit ett stort stöd under turnén.

- Man blir så lättad när hon är här, då blir det bara roligt. Även när jag är nervös säger hon bara: "Du är min största idol, och du lever din dröm just nu".

Efter tv-succén

Efter succén med tv-serien Parneviks som gått på TV3 familjemedlemmarna gått åt olika håll. Mamma Mia har programmet Den största dagen, Peg sin artistkarriär. Men hon utesluter inte att det blir en ny säsong av Parneviks, även om de tidigare sagt nej.

- Vi vill göra en säsong till, vi måste bara få ihop det. Men jag vill inte säga ja eller nej än, det blir alltid i sista minuten när vi väl bestämmer oss för att köra.

Släpper ny singel

Efter att ha tillbringat hela sommaren i Sverige ska Peg Parnevik snart tillbaka till USA. Hon planerar att åka tillbaka till Sverige regelbundet för att jobba. Hittills har hon spelat in flera låtar här, som förhoppningsvis släpps på ett album framöver. Bland annat kommer nya singeln Stockholm nights i september.

- Jag kommer nog försöka pendla, om man nu kan säga så om att åka mellan USA och Sverige. Men vem vet, en dag kanske jag flyttar hit.