Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Paul Svensson coachar minikockar

För tredje gången tävlar unga matkonstnärer om titeln ”Sveriges yngsta mästerkock”. Nya i juryn är de välrenommerade kockarna Paul Svensson och Danyel Couet.

Hemmakockar mellan åtta och tolv år briljerar i en ny omgång av "Sveriges yngsta mästerkock" som startar den 12 april i TV4. Tv-kocken Tina Nordström får nytt sällskap i juryn när Paul Svensson och Danyel Couet efterträder Markus Aujalay och Leif Mannerström.

Paul Svensson, som tidigare har setts i tv-programmen ”Matakuten", "Strömsö" och "Kockarnas kamp”, tilltalades av läroprocessen i programmet.

- Jag vill vara rättvis och inte såga, utan hitta värdet i det som har gjorts. Jag vill skapa inspiration till att göra mer och till att förstå hur kemin funkar. Jag känner mig mer som en mellanstadielärare än en domare, säger han.

Rätterna som barnen trollar fram är väldigt avancerade även för vuxna. Paul Svensson menar att 8- till 12-årsåldern är perfekt för att lära sig att laga mat.

- Jag blir nästan förskräckt över hur lättlärda barnen är jämfört med mig själv.

TT: Hur har de blivit så duktiga?

- De har ett eget driv. Sedan är det viktigt att som förälder öppna köksdörren, se till att det finns saker hemma och ta in barnen i matlagningen på ett inspirerande sätt. Ge det tid, prata om råvaror och smak.