Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Patetiskt av Bard att attackera Zara Larsson

"Sällar sig till hatarna för att få några likes"

Alexander Bard fortsätter vifta alltmer frenetiskt med armarna. Så att vi ska se och höra honom. Jag fattar ju att han bara vill provocera, jag vill bara låta det vara. Men det går inte. När någon beter sig illa ska man reagera.

Efter ett antal lågpannade utspel i me too-debatten gav sig Alexander Bard under onsdagen på Zara Larsson. 

 


 

På sitt sedvanliga raljanta vis menar Alexander Bard att det är märkligt att Zara Larsson "hatar män", med motiveringen att det är män som skapar förutsättningarna för hennes framgångar. Han kallar hennes beteende för "Zara Larsson-syndromet."

För det första vill jag poängtera det uppenbara i att Zara Larsson bygger sin egen succé. Sedan föreslår jag att vi kallar Bards beteende för "Alexander Bard-syndromet".

Det kännetecknas av en gammal man som håller på att förlora inflytande, position och makt. Och som använder en ung, kvinnlig stjärna på uppgång som hävstång för att desperat försöka återvinna lite uppmärksamhet.

Det är verkligen inte vackert. Det är patetiskt. Och eftersom Alexander Bard trots allt antas vara en intelligent person som kan spelreglerna på sociala medier är det dessutom cyniskt och utstuderat. Han vet exakt vilka mekanismer han sätter igång när han använder samma formuleringar och samma tonläge som alla de andra hatarna i Zara Larssons flöden. Det är vårdslöst, rentav farligt. Det enda han bidrar med är mer destruktivitet.

Egentligen vet rimligen Alexander Bard att Zara Larsson inte "hatar alla män". Hon avskyr, med all rätt, bara svinpälsarna. Och Bard sällar sig uppenbarligen gärna till dem för att få några billiga likes.

Men jag säger som Linnea Claesson, Stina Velocette och många fler. Det är förändringens tid nu. Och det är uppenbart att Alexander Bard vill stå kvar och stampa i forntiden.