Artisten Mariette framförde ett avancerat nummer på toppen av en pyramid flera meter upp i luften. Fastän numret gick helt enligt planerna, och vinsten är ett faktum har Mariette inte riktigt landat än:

Passionen tog Mariette till final

Kärleken låg i luften när sista deltävlingen avgjordes i Örnsköldsvik. För båda finalisterna Mariette och Rolandz präglades bidragen av starka känslor.

Schlagerveteranen Mariette är i final med låten "For you", ett nummer som handlar om den ultimata passionen. För att hitta den rätta känslan innan uppträdandet fick hon ett tips.

- Jag och självaste låtskrivaren Jörgen Elofsson hade ett snack innan jag skulle gå upp på scen, och då sa han till mig ”tänk på den som du sjunger den här låten till” – och då gjorde jag det.

TT: Vem var det?

- I det här fallet är det ganska många jag fick tänka på, men framför allt en av mina bästa vänner Alicia. Min familj, mina vänner och mina fans.

- Jag kände att jag kunde släppa kontrollen ikväll och bara sjunga till dem jag älskar och dem jag har passion för.

I finalen kommer Mariette att köra på samma recept som under lördagens deltävling i Örnsköldsvik. Och vinna – det vill hon.

- Jag kan bara göra mitt bästa, vi har en supergrym låt som jag vill att ska ta oss vidare till Portugal.

Rolandz kärleksjakt

Frontmannen Roland Järverup i dansbandet Rolandz, hoppades på att hitta kärleken i årets Melodifestival. Efter att de blivit klara för final berättar han att sms:en har rullat in.

- Jag har fått 36 sms! 36 stycken! Varav två är från kvinnor. Helt okända nummer jag inte har sett förut, säger Roland Järverup.

TT: Vad står det i dem?

- "Vill du förnya ditt abonnemang" står det, så att det verkar vara en liten luring, någon invit, säger han.

Svarar på reklamkritiken

Roland Järverup är en fiktiv karaktär, som sågs första gången i Killinggängets "Torsk på Tallin". Han spelas av komikern Robert Gustafsson, och under hela deltävlingen i Örnsköldsvik har han varit "in character".

Rolandz bidrag "Fuldans" gick hela vägen till final, och bakom dem står den hyllade manusförfattaren Edward af Sillén. Efter att ha firat delsegern med fuldans, kommer dansbandet att diskutera hur de ska ta numret vidare.

- Vi ska ha ett möte imorgon och se vad vi kan tillföra mer för att höja stämningen. Vi har kontakt med vår finska vän, som sköter pyrotekniken och ska se vad vi kan hitta på, säger Roland Järverup.

Till hösten kommer Rolandz att göra en krogshow på Rondo i Göteborg. Det här avslöjades i samband med deltagandet i Melodifestivalen, vilket har väckt kritik om bandets intentioner till att medverka. Men att få gratis reklam ser Roland Järverup inte några problem med:

- Jag tycker det är underbart, vi är så vana att spela för tomma salonger. Kan vi få in reklam genom detta blir Bert Karlsson nöjd och glad.