Partille Arena invigningsfestar med MTV-fest

Jonas Blue, Vigiland och Martin Jensen sköter dansgolvet när Club MTV kommer till Sverige för första gången.

ANNONS
|

Nybyggda Partille Arena går ut hårt med en intensiv invigningsvecka som är tänkt att spegla det varierade utbud som ska fylla arenan framöver. Nu är det klart att en av kvällarna,den 23 september, ägnas åt en dansfest i MTV:s regi när den klassiska musikkanalens turnerande klubbkoncept Club MTV för första gången kommer till Sverige.

- Man har försökt få till det här i Göteborg några gånger tidigare, så det är jättekul att det klaffade nu, säger evenemangschefen Daniel Claeson.

LÄS MER:Storslagna visioner för nya multiarenan

Fast car-stjärnan kommer

Jonas Blue har haft en jättehit med sin tolkning av Tracy Chapmans Fast car och har följt upp med Perfect strangers som ligger i toppen av Spotify-listan. Danske Martin Jensen är känd för sin All I wanna do och svenska Vigiland har haft framgångar med Pong dance, Shots & squats och UFO.

ANNONS

Galan vänder sig till en förhållandevis ung publik men till skillnad från exempelvis Summerburst välkomnar Partille Arena även en publik under arton år. Man delar dansgolvet på mitten, ena halvan har femtonårsgräns och den andra artonårsgräns med servering.

- Det har saknats evenemang för den yngre publiken, jag tror efterfrågan är stor, det är en engagerad publik, menar Daniel Claeson.

GBG & Co stöttar

Partille Arena har förstås ett stort upptagningsområde i hemkommunen men vill även locka göteborgarna till sina evenemang. Under Club MTV-kvällen kommer det därför att gå gratisbussar i skytteltrafik fram och tillbaka mellan Nils Ericssons-terminalen och arenan.

- Med sin storlek och tekniska standard kompletterar Partille Arena scenerna i centrala Göteborg. Vi hoppas och tror på många bra samarbeten framöver, säger Max Markusson, evenemangschef på Göteborg & Co.

MTV kommer att visa en halvtimme långt sammandrag med höjdpunkterna från Club MTV på Partille Arena. En kortare version läggs ut på Youtube.

ANNONS