Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Paradise Hotel-Matilda om mobbningen: "Det har stärkt mig"

Som barn fick Matilda Bohäll från Göteborg ta emot massvis av elaka kommentarer. Nu talar hon ut om hur det stärkt henne. - Du får göra vad fan du vill, så länge du inte sårar någon annan, berättar hon.

Det är i kvällens Paradise Hotel som Matilda Bohäll, 22, från Göteborg blir verbalt attackerad av de andra deltagarna. Under ett par minuter från hon bland annat höra att de önskar att hon åker ut – något som får henne att brista i tårar.
– De var inte så schyssta mot mig. Jag försökte rädda mig själv och gjorde det för min egen överlevnads skull. Går man emot majoriteten, då är det tydligen okej att bli påhoppad, berättar hon för GP.

Mottog elaka kommentarer

För Matilda är mobbning inget nytt. På sin blogg har hon tidigare varit öppen med sin bakgrund där hon under många år varit utstött, och därför blev situationen i hotellet extra jobbigt att hantera.
– Det började ganska tidigt. Jag var inte mer än 11 år och mina föräldrar hade skilt sig. Att bo på ett ställe tillhörde ovanligheterna, säger hon och fortsätter med att "vännerna" ofta kommentarade hennes föräldras skilsmässa.
– Vanligtvis är jag som person väldigt utåtriktad och tar för mig – men där blev till och med jag nedtystad.

Kallades skelett

Matilda berättar att hon som ung fick ta emot många kommentarer om hennes utseende. Hon var väldigt smal och enligt henne tillhörde det inte ovanligheten att hon blev kallad för ”skelett”. Vid andra tillfällen fick Matilda inte vara med på bland annat helgaktiviteter, berättar hon. 
– Det spred sig och det var många som var på mig. Det fortsatte även i sociala medier där jag aldrig tvekat på att uttrycka känslor. Men så fick jag höra att jag ”bara ville ha uppmärksamhet”, säger Matilda.

"Jag fick en käftsmäll av allting"

Trots att mobbningen pågick i många år, känner hon sig idag väldigt stark. Hon tror att det har stärkt henne, istället för att bryta ner.
– Jag var i en destruktiv spiral med mycket alkohol. Men så vaknade jag upp och insåg att det inte var något fel på mig. Det var inte mitt fel. Jag fick en käftsmäll av allting, förklarar Matilda.
Vilket är ditt råd till andra i samma situation?
– Ensam är inte alltid starkast. Lyssna bara på dig själv och inte andras negativa kommentarer. Du får göra vad fan du vill, så länge du inte sårar någon annan.

Paradise Hotel sänds ikväll klockan 22.00 på TV3 och Viafree