Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cara Delevingne.

Paper towns-författaren stödjer Cara Delevingne

Författaren John Green ställde sig bakom skådespelerskan och kallade den omtalade intervjun sexistisk.

Förra veckan uppmärksammades en intervju med skådespelerskan och modellen Cara Delevingne i den amerikanska talkshowen Good day Sacramento. Skådespelerskan deltog i programmet för att prata om sin film Paper towns baserad på boken med samma namn, men efter att programledarna började prata med Cara Delevingne på ett nedlåtande sätt blev det dålig stämning i programmet.

Programledarna kallade bland annat skådespelerskan för fel namn, frågade Cara Delevingnge om hon hade "orkat läsa boken" och tyckte att hon behövde ta en tupplur för att hon var på så dåligt humör.

Nu ställer sig författaren John Green som skrivit Paper towns bakom Cara Delevingne och kallar programledarna sexistiska, det skriver Huffington post.

I ett blogginlägg skriver författaren att Cara Delevingne i intervjusituationer oftast fick frågan "om" hon hade läst boken, medan hennes manliga motspelare Nat Wolff frågades "när" han läst boken.

John Green skriver även att det är beundransvärt att Cara Delevingne vägrar att svara på dumma frågor och inte spelar med i programmets förutbestämda narrativ.

Skådespelerskan och modellen verkar ta det hela med ro, på sitt Instagram lade hon på lördagen upp en bild där hon sitter och läser just Paper towns med bildtexten "Jag hittade precis den här boken, den är toppen!".

Filmen Paper towns hade premiär i Sverige den 24 juli.

Läs också: Journalisterna mobbar Cara Delevingne.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.