Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/26

Panetoz värmde upp en frusen Lisebergspublik

Panetoz trotsade den extremt kyliga måndagskvällen hos Lotta på Liseberg och räddade en allsångskväll som hade kunnat bli riktigt lam.

Publik: Stor men lite loj.

Bäst: Panetoz värme och Tommy Körbergs publikfrieri.

Sämst: Kylan.

Gäster: Timo Räisänen, Sonja Alden, Tommy Körberg och Peter Dalle, Panetoz.

Nästa veckas artister: Niklas Strömstedt, Lisa Nilsson, Sissel Kyrkjebö, Margaret, Rockmusikalen Hair - GöteborgsOperan.

Trots en dyblöt eftermiddag håller sig regnet borta när Lotta Engberg sparkar igång allsången på Liseberg. I vanlig ordning är det klämkäckt och en aning krystat. Men vad gör det när Lotta lyckas få med en publik som inledningsvis verkar ganska medtagen av de kalla vindarna som den här augustikvällen bjuder på. Rutin kallas det.

Först ut är Timo Räisänen. Den senaste tiden har han turnerat och släppt en skiva med Ted Gärdestad-låtar. Och det är just vad vi bjuds på. Timo Räisänen har ett driv som inte går att ifrågasätta, men det är svårt att misslyckas med det låtmaterial han har till hands.

Sonja Aldén drar visserligen ned tempot en aning, med en finkänslig sommarballad. Men hon gör det med stil och rösten är som alltid utsökt. Och när hon valt Lena Philipssons "Kärleken är evig" att fortsätta med så lyckas hon också få till kvällens bästa allsång.

Tommy Körberg hör publikens bön och bränner av superhiten "Stad i ljus". Inte ett öga torrt hos den som någonsin varit på en riktigt sen efterfest. Och faktum är att den till och med går hem hos den yngre publiken. I somrig kavaj och med scarfen käckt på plats tar han publiken med storm.

Sedan är det dags för kvällens stora spektakel. Panetoz höjer tempot på kvällen med oväntat stor pondus. Kanske är det det briljanta valet att inte inleda med den löjligt uttjatade "Dansa, Pausa" som gör att det faktiskt blir riktigt spännande. Det märks tydligt att den yngre publiken älskar Panetoz, och med all rätt. De står, något oväntat, för kvällens bästa show.

När Tommy Körberg kommer tillbaka har han Peter Dalle med sig. De rätt så halvdana inledningsskämten till trots blir det till slut klart godkänd familjeunderhållning när herrarna brister ut i sång. Tyvärr får de aldrig riktigt med sig publiken.

Överlag var det en frusen och lite avslagen publik som hade letat sig till Liseberg, men det tog de igen i volym. Det var rejält knökfullt inne vid stora scenen. Och kärleken till Lottas allsångskvällar verkar i det närmaste villkorslös.